Останні новини

РЕВМАТОЇДНІ ТА ІНШІ ЗАХВОРЮВАННЯ

 

 

-1 столову ложку засушеного подрібненого гадючника оголеного (рослину заготовляють влітку під час цвітіння) залити окропом – 0,5 л. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Це – денна норма споживання. Порцію розділити на 3-4 рази. Краще вживати за 20 хвилин до їди.

Такий настій потрібно пити при ревматизмі, хворобах сечового міхура, подагрі, болях у шлунку, застуді, шкірних висипках… Курс лікування встановлюють індивідуально.

ПРИ ЗАПАЛЕННІ ШКІРИ

-До хворих місць прикладають потовчене листя деревію (має проступити сік). Процедуру приймають 3-4 рази на день по 45-50 хвилин. Опісля водою не змивають.

Або:

-Потовчене листя і квіти деревію перетирають у ступці в однорідну масу і змішують з несоленим топленим свинячим жиром – 1:1. Змащують шкіру тричі на день.

ДАР СОНЦЯ

Чистотіл у дослівному перекладі з латинської – дар сонця. Хоч це отруйна рослина, але корисна. Головне – правильно застосувати її у лікуванні. Наприклад, двічі на день свіжим соком чистотілу змащують ділянки шкіри, уражені коростою. Через 30 хвилин змивають теплою водою з господарським милом. На жаль, таке лікування належить до сезонних. Адже сік чистотілу не консервують.

НА НОГАХ – ГРИБОК…

Готують ліки з заразихи-роздолину:

-Щойно заготовлену подрібнену рослину засипати у скляну банку. Не утрамбовувати. Залити оцтом так, щоб рідина ледь покрила сировину. Посуд щільно закрити. Настояти 4-5 днів у темному, але теплому місці. Не проціджувати. Одержаним настоєм змащувати нігті пальців ніг тричі на день. На ніч перед сном – обов’язково.

Настій зберігати у холодильнику.

Якщо у вас грибок з’являється періодично, то приготуйте більше настою («на запас»). Адже для лікування використовують тільки свіжу рослину.

ХАЛВА, ХАЛВА…

Побутує східний афоризм: «Скільки не повторюй «халва, халва!..», але від цього солодко в роті не стане». Втім, варто знати, що надмірне споживання халви шкодить печінці і спричиняє закрепи. Це, насамперед, стосується старших людей.

З ТЕПЛИЦІ

Шампіньйони, вирощені у теплиці, корисно їсти сирими (оптимально – 150 г на тиждень), додавати до канапок. Вони ситні, містять багато білків, але не спричиняють ожиріння. Після термічної обробки ці гриби значно втрачають свої поживні речовини.

ШВИДКО МИНЕ

Якщо парити ноги у 5-6 л гарячої води (як тільки зможете витримати) з 1 столовою ложкою гірчичного порошку, то застуда швидко мине. Процедуру приймати двічі на день по 15 хвилин – вранці та ввечері перед сном.

Застереження: протипоказано, коли на ногах відкриті рани.

БЕРЕЗОВИЙ ПОПІЛ

Суху кору берези спалюють на відкритому вогні. Зібраний попіл ретельно перетирають у ступці на дрібний-дрібний порошок. Ним можна посипати гнійні рани. Але перед кожною процедурою їх потрібно помити теплою водою з господарським милом.

ПОРУШИТИ СТІЙКІСТЬ

Мінеральну сильно газовану воду (але тільки теплу!) доречно пити під час тривалих і стійких закрепів. Денну норму споживання встановлюють індивідуально. Закорковану пляшку з водою гріють на водяній бані, або зберігають у доволі теплому місці.

НЕ ЗАХОПЛЮВАТИСЬ!

Цибулю у народній медицині використовують для профілактики і лікування багатьох недуг. Однак зцілителі небезпідставно наполягають: великим дозами цибулі не захоплюватись при захворюваннях нирок, печінки, гострих запаленнях шлунково-кишкового тракту, помірковано вживати свіжу цибулю при серцево-судинних захворюваннях.

Тарас ЛЕХМАН

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.