Останні новини

ЛОПУХ В ОЦТІ

 

 

При підвищеній температурі, яка ще й супроводжується головним болем, свіжий листок лопуха справжнього змочувати в оцті і прикладати нижньою стороною до чола. Процедуру приймати 3-4 рази на день по 25-30 хвилин. На ніч перед сном – обов’язково!

ДОВОЛІ НЕСКЛАДНО…

Виник головний біль при мігрені?.. Змащуйте лоб і скроні свіжим соком лимона. Робіть це 7-8 разів протягом дня. На ніч перед сном – обов’язково!

АНГЕЛЬСЬКИЙ КОРІНЬ

Ягель – одна з найцінніших рослин, яку використовують для лікування при харчовому отруєнні, навіть грибами. За чудодійну силу у народі її називають – ангельський корінь. Приготування відвару:

-1 столову ложку засушеного подрібненого кореня рослини залити теплою водою – 600 мл. Довести до кипіння і варити 10 хвилин. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Відвар випити теплим за три рази протягом дня у перервах між вживанням їжі. Не хвилюйтеся, якщо він спричинятиме у вас блювоту.

ГАРЯЧІ КМПРЕСИ

Коли дошкуляє радикуліт:

-Взяти порівну трави чебрецю, звіробою, квіти ромашки і бузини чорної. Засушений збір залити окропом, щоб рідина злегка покрила його. Посуд закрити. Настояти 10-15 хвилин. Запарені рослини перекласти у марлю. На ніч робити гарячі компреси.

КОЛЮЧИЙ ЛІКАР

Після перенесення онкологічних операцій:

-1 столову ложку подрібненого листя і квітів-кошиків колючого татарника (однаково використовують свіжі або засушені) звечора засипати у термос і залити окропом – 0,5 л. Настоювати мінімум 8 годин. Вранці процідити через марлю, складену вчетверо. Пити по 100 мл п’ять разів на день у перервах між вживанням їжі. Курс лікування – місяць. Утім, порадьтеся з лікарем!

РІЗНОМАНІТНЕ ВИКОРИСТАННЯ

Залізняк бульбастий у народній медицині використовують для лікування різних недуг, наприклад, при застуді чи проносах, але відвар готують однаково:

-2 столові ложки зілля (заготовляють усю наземну частину рослини, сушать і подрібнюють) залити окропом – 600 мл. Варити на малому вогні 5 хвилин. Настояти 45 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Відвар пити теплим по 150 мл чотири рази на день за 20 хвилин до їди. Курс лікування – до повного одужання.

НАСІННЯ СОСНИ

Для полоскання горла (у разі застуди) успішно використовують насіння шишок сосни:

-2 столові ложки сировини засипати у термос і залити окропом – 800 мл. Настояти мінімум 3 години. Процідити. Теплим настоєм полоскати горло 4-5 разів на день.

ВОДЯНКА

-2 столові ложки засушеного подрібненого підмаренника справжнього (заготовляють траву з квітами) залити окропом – 0,5 л. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 100 мл п’ять разів на день у перервах між вживанням їжі. Курс лікування – 21 день. Повторити, якщо необхідно, через 5-7 днів.

ОСТЕОХОНДРОЗ

-1 столову ложку порошку засушених шишок хмелю змішати з 1 столовою ложкою вершкового масла. Натирати болючі місця 3-4 рази на день. На ніч перед сном – обов’язково!

УРАЖЕННЯ ДЕРМАТИТОМ

Тричі на день натирають хворі місця свіжим соком з зеленої шкірки плодів горіха волоського. Через 20 хвилин змащують соняшниковою олією. На жаль, таке лікування належить до сезонних.

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград Львівської області

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.