Останні новини

РОЗПЕРЕЗАВСЯ ПАРОДОНТОЗ

 

У народній медицині часник використовують для лікування багатьох недуг. Не виняток і пародонтоз:

-1 чайну ложку свіжого соку часнику змішати з 2 столовими ложками кисляку. Полоскати ротову порожнину впродовж 5 хвилин, але «коктейль» не ковтати. Процедуру приймати тричі на день. Курс лікування – 10 днів. Повторити, якщо необхідно, через 7-8 днів.

***

-15 крапель масла (олійки) ялиці розчинити у 200 мл окропу. Хай охолоне до літеплої температури. Полоскати ротову порожнину 5-6 разів на день. Щоразу готувати свіжий настій.

Або:

-Змочувати у розчині вату і тримати у ротовій порожнині 7-10 хвилин. Таку процедуру приймати 3-4 рази на день.

ЖУРАВЛИНІ ЯГОДИ

При глаукомі слід щодня з’їдати 200 г ягід журавлини (свіжих або заморожених, але не холодних) або пити 200 мл соку з них. Порцію ягід ділять на три рази, а соку – на два.

КУРЯЧІ ОЧКА

Лікуючи запалення очей, скористайтеся курячими очками польовими:

-Сік щойно заготовленої під час цвітіння рослини розводять у теплій воді – 1:1. У розчині змочують марлю і на 10 хвилин прикладають до очей. Процедуру приймають 3-4 рази на день. На жаль, лікування належить до сезонних, адже курячі очка польові цвітуть з кінця травня – по вересень.

ЗАЩЕМИЛО НЕРВ

До болючого місця ввечері прикладають гірчичник. Знімають його аж через 10 годин. Шкіра має відпочити. Доречно цю ділянку відразу змастити вершковим маслом або олією, щоб не було опіків, подразнень.

Але це лише додатковий засіб лікування.

КЛЕНОВИЙ СІК

Для очищення нирок, підсилення їхніх функцій варто пити свіжий (але не консервований) сік клена. Денна норма 500-700 мл. Його заготовляють так само, як і з берези. У народі такий нехитрий процес лікування називали «полосканням нирок». Скористайтеся сезоном!

ПРОТИАЛЕРГІЧНИЙ ЗБІР

У багатьох людей алергія найчастіше виникає весною, коли квітне рослинність. Як їй протистояти?

-Корені кульбаби і ягоди шипшини (1:1) пропустити через м'ясорубку. 1 столову ложку отриманої маси залити окропом – 400 мл. Кип’ятити 5 хвилин. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази у перервах між вживанням їжі. Після 5 днів лікування (профілактики) робіть перерву на 2 дні. І так 2 місяці поспіль.

ТАТАРНИК І ЛУПА

Щоб позбутися лупи:

-5 столових ложок свіжого або засушеного листя татарника звичайного (народні назви рослини – будяк, чортополох) залити окропом – 5 л. Кип’ятити на малому вогні 4-5 хвилин. Настояти до температури +42 С. Процідити. Мити голову ввечері перед сном. Процедуру приймати тричі на тиждень. Буде достатньо 12-15 процедур.

ШКІРКОЮ ПО ШКІРІ

Ластовиння на обличчі можна позбутися, якщо:

-Щовечора натирати шкіру обличчя свіжою шкіркою груші. Через 25-30 хвилин змивати теплою водою. Достатньо 20 процедур.

СЕРЦЕ ХОЧЕ БАНАНІВ

Для нас банани, звісно, екзотичний фрукт. Але людям з хворобами серця потрібно щодня споживати хоча б 400 г бананів, або пити 0,5 л бананового соку.

ВІДВАР КОРИ ЛІЩИНИ

У разі підвищення тиску:

-1 столову ложку подрібненої молодої (зеленої) кори ліщини залити окропом – 0,5 л. Варити 10 хвилин. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Відвар випити протягом дня за 4-5 разів. Його вживають під час загострення недуги і як профілактичний засіб.

КРОВООЧИСНИЙ ЧИСТЯК

Ботанічна назва рослини – чистяк. У народі її частіше називають пшінка весняна. Цвіте у травні. Знахарі використовують рослину як засіб для очищення крові. Для цього заготовляють усю наземну частину чистяка під час його цвітіння:

-1 столову ложку засушеної подрібненої рослини залити окропом – 300 мл. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Цю порцію випити протягом дня за 5-6 разів у перервах між вживанням їжі. Курс лікування – 21 день. Повторити, якщо необхідно, через 14 днів. Протягом року 5-6 курсів лікування.

ЗАВЕЛИСЯ ПАРАЗИТИ

Щоб вивести глисти:

-4 рази на день за 15 хвилин до їди спожити четвертину чайної ложки засушеного насіння дикої моркви. Запити теплою водою – 15- мл. Процес лікування може тривати 21 день.

Тарас ЛЕХМАН

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.