Останні новини

СВІТЛОЇ ПАМ’ЯТІ ЛЮДМИЛИ РЖЕГАК

 

Дещо із запізненням дійшла до нас звістка з м. Дніпро. Втім, серця залишаються сповнені смутком. 1 травня 2023 р. на 92-му році життя відійшла у Вічність добра, чуйна, щира, відверта Людина, талановитий педагог і поет, наставник і порадник

Людмила Антонівна РЖЕГАК.

Вона народилася 24 вересня 1931 року на Волині, у Лесиному краї. Закінчила філологічний факультет Львівського держуніверситету ім. Івана Франка. Працювали вчителем у Червонограді. За своє творче життя видала тридцять збірок поезії та прози, більшість з яких – для дітей. Стала членом Української асоціації письменників, була одним з ініціаторів створення літературно-мистецького об’єднання «Третій горизонт», членом редколегій низки літературних видань.

Діапазон її творчості доволі широкий: патріотична, духовна лірика, переспіви Давидових псалмів, історичні поеми, поезії про любов, щастя, красу рідної природи, переклади, дитячі вірші… Тривалий час була у складі журі Всеукраїнського літературного конкурсу ім. Володимира Дроцика та Червоноградського міського дитячого конкурсу «Мій перший вірш». Багато займалася з юними авторами. На її вірші написано пісні.

Останні роки, волею долі, проживала у м. Дніпро, але підтримувала тісні зв’язки з друзями з Червонограда, друкувалася в періодиці, Інтернет-виданнях, в альманасі «Солокія», видала нову збірочку віршів.

Людмила Антонівна Ржегак залишила добрі спогади про себе, прекрасні твори. Її пам’ятатимуть друзі, колеги, побратими з літературного цеху, молоді автори, яких свого часу вона благословила на творчу стезю.

(Члени Червоноградського літературно-мистецького об’єднання «Третій горизонт»).

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.