Хворим на розлади шлунка рекомендується споживати тільки ароматні груші! Плоди без запаху не мають лікувального ефекту. Також готують чай з листя сортів ароматних груш:
- 1 чайна ложка подрібненого листя (можна брати засушене) на 200 мл окропу.
Пити хоча б 400-600 мл на день.
У МЕНЮ — ЯГОДИ ШОВКОВИЦІ
Українська народна медицина для хворих серцево-судинними недугами (зокрема, у випадку ураження клапанів серця) здавна рекомендувала їсти ягоди шовковиці:
- По 150-200 г три-чотири рази на день після вживання їжі. Від них зменшується біль у серці, зникає задишка, покращується працездатність.
Найкраще споживати свіжі ягоди. Заморожені, засушені плоди шовковиці також мають лікувальні властивості, хоча дають менший ефекти. Але, допоки не сезон, їжте і їх.
ПЕЧЕ У ГРУДЯХ
Трапляється, що під час кашлю відчуваєте, як пече у грудях. Це може бути ознакою сильних запальних процесів. Насамперед лікуйтеся таким засобом:
- Змішати по 1 чайній ложці меду і вершкового масла. З'їсти. Запити гарячим кип'яченим молоком — 200 мл. Вживати 3-4 рази на день.
ЦИБУЛИНЕ ВИНО
Кашель, застуду лікують вином з... цибулі:
- Цибулю дрібно нашаткувати, засипати цукром (1:1). Поставити у тепле місце і настоювати протягом доби. Сік, що утворився, але в народній медицині його чомусь називають “вином”, пити по 2 столові ложки 4-5 разів на день через 10-15 хвилин після вживання їжі.