- Роботу кишківника поліпшить насіння льону. Їсти сухим по 1 столовій ложці двічі на день (через 8-10 годин). Але відразу запивати літеплою водою.
- У випадку виразки шлунка приймати по 2 столові ложки меду раз на добу (краще — натще). Курс лікування — місяць. Потім на 10 днів зробити перерву.
- Агрус у будь-якому вигляді (свіжий, заморожений, варення) є лікувальним. Народна медицина використовує його як вітамінний, сечогінний, жовчогінний та послаблюючий засіб. Але агрус протипоказаний при виразках шлунка і дванадцятипалої кишки, особливо в стадії загострення.
- Гіпертрофія передміхурової залози. З'їдати щовечора одну невелику цибулину.
- Грижа. Прикладати часник, розтертий з житнім хлібом (1:3).
- Для профілактики серцевих захворювань пити чотири рази на рік настій квітів глоду (1 столова ложка сировини на 200 мл окропу) — 3 рази на день.
- Відчуваєте перевтому?.. З'їжте 0,5 чайної ложки порошку насіння лимонника китайського. Він додасть бадьорості!
- Якщо жувати мед у стільниках, то це зміцнить ясна й очистить зуби від нальоту.
- Шматок свіжого червоного буряка, прикладений до хворого зуба, полегшить біль.
- Промивайте очі теплим настоєм шипшини: 1 столова ложка плодів на 200 мл окропу. Будуть краще бачити!
- До ділянок шкіри, уражених екземою, прикладайте сиру картоплю.
- Місця опіків доречно змащувати густим соком алое.