Останні новини

ЗДАТНІСТЬ МАСЛИНИ

 

 

Настій з листя маслини нормалізує тиск, виводить зайву рідину з організму, покращує роботу кишківника… Приготування:

-100 г подрібненого листя маслини залити окропом – 1,5 л. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Потім настій зберігати у холодному місці. Пити по 50 мл чотири рази на день за 25 хвилин до їди. Курс лікування – 21 день. Повторити через такий же період часу.

ПОСИЛЮВАЛЬНИЙ ЗАСІБ

-1 столову ложку подрібненого листя аличі (використовують і засушене) залити окропом – 300 мл. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити теплим по 100 мл тричі на день за 15-20 хвилин до їди.

-Так само готують настій з цвіту аличі.

ФРУКТОВИЙ ДЕСЕРТ

Якщо понижене кислотність шлункового соку:

-Протягом дня з’їжте 2-3 плоди ківі і 2-3 шматочки («кружельця») лимона.

Застереження: протипоказано при виразці шлунка чи дванадцятипалої кишки!

ПУСТОЦВІТ

Трапляється, що на огірочках, під час цвітіння городньої культури, з’являється пустоцвіт. Зав’язків і плодів з нього не буде. Тому господині зривають його (відщипують) і викидають. Але краще пустоцвіт засушити, подрібнити і готувати чай для хворого шлунка:

-1 чайна ложка пустоцвіту на 200 мл окропу. Настоювати протягом 15 хвилин у посуді під кришкою. Перед вживанням процідити. Такі порції пити теплими тричі на день. Можна після вживання їжі замість чаю.

НАСЛІДКИ ОПІКІВ

Коли від опіків (ідеться про незначне ураження ділянок шкіри) проступають пухирці:

-У 100 мл соняшникової олії розчинити третину чайної ложки солі (брати тільки подрібнену сіль). За допомогою клаптика вати розчин наносити на пухирці 5-6 разів на день.

-Також доречно промивати їх літеплою водою з господарським милом. Так само 5-6 разів на день.

Застереження: олію з сіллю не можна наносити на місця пролежнів!

ТАКОГО НЕ РОБІТЬ!

Не раз чув «народні» псевдопоради: «Аби пробудити в дитини апетит, аби вона краще їла, швидко росла.., щоразу давайте їй трішечки пива». Псевдознавці навіть не уточнюють, не деталізують з якого віку починати, як «щоразу», скільки разів на день, скільки того «трішечки».

Такого не робіть! Дитина швидко звикне до алкоголю. І марно сподіватися (виправдовуватися), що пиво було «слабеньке». Потім – непередбачувані наслідки.

Досвідчені зцілителі категорично забороняли (і не практикували) давати дитині для лікування спиртові чи горілчані  настоянки, хоча йшлося про краплі вживання.

ДОДАЙТЕ ГОСТРОТИ!

При серцевій недостатності варто додавати до страв гострі приправи. (Звісно, в міру). Допоможуть перець, паприка, хрін, часник… «Зайва» дрібка солі також не зашкодить.

Варто пам’ятати, що вживання гострого, солоного протипоказане при захворюваннях  шлунка, нирок, сечового міхура!

У ПОЛІ – БУР’ЯН

Росте у полі, на городніх грядках дошкульний бур’ян – в’юнок. Справжня назва рослини – березка (але не берізка) в’юнка. Власникам ділянок важко позбутися її. Та не всі знають про лікувальні властивості в’юнка. Зокрема його використовують при поганому сечовиділенні:

-2 столові ложки засушеного подрібненого листя рослини засипати у термос і залити окропом – 0,5 л. Настояти 2 години. Процідити. Цю порцію випити протягом дня за 5-6 разів. Вживати тільки під час загострення недуги!

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград Львівської області

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.