Останні новини
17 березня 2024
17 березня 2024

І СВЕРБИТЬ, І ПЕЧЕ…

 

 

Щоб уникнути свербіжу, на ділянки шкіри накладають у вигляді компресів свіжі розім’яті (має проступити сік) листки м’яти або меліси. Кількість і тривалість процедур протягом дня – довільна. Але такі компреси обов’язково ставити на ніч перед сном.

ДІАГНОСТУВАЛИ ОСТЕОПОРОЗ?..

Тоді ваш організм потребує багато кальцію. Візьміть за правило:

-До 100 г свіжого сиру додати 1 столову ложку рослинної олії; солі, подрібненого часнику – до смаку. Їсти на сніданок.

Недарма кажуть: «Здорова їжа додає здоров’я, а неправильне харчування забирає його!».

РОМАШКА В МОЛОЦІ

Для жінок! Запалення молочних залоз:

-2 столові ложки засушеного подрібненого цвіту ромашки (продається в аптеках) залити гарячим, доведеним до кипіння молоком – 0,5 л. (Співвідношення можна пропорційно збільшити). Настояти у посуді під кришкою до температури +38-40 С. Процідити. У молоці (до речі, його краще купувати в господині, а не в крамниці) змочувати тонку лляну тканину і прикладати до грудей. Кількість і тривалість процедур протягом дня – довільна. Це – лише один з народних лікувальних засобів. У жодному разі до ускладнень він не призведе. Але за такої недуги варто звернутися до лікаря!

СОЛОДКИЙ ЛІК

Коли набрякає рана:

-Чотири рази на день змащуйте її медом. Для цього краще брати в’язкий мед, а не густий.

КАРТОПЛЯНИЙ ВІДВАР

Щоб позбутися каменів у жовчному міхурі:

-Відварити до готовності 3-4 середніх картоплини у мундирах  (на 1,5 л води). Процідити. Відвар пити гарячим малими ковтками по 150-200 мл тричі на день за 15-20 хвилин до їди. Курс лікування – 14 днів. Повторити, якщо необхідно, через 7 днів. Протягом року – 5-6 курсів.

ХОЧ МОЛОДЕ, ТА… ДОСКОНАЛЕ!

Юна весна дарує людям свої ліки. Як тільки на гілочках смородини почали «пробиватися» з бруньок листочки:

-1 столову ложку щойно заготовленої подрібненої сировини засипати у термос і залити окропом – 400 мл. Настояти мінімум 4 години. Перед вживанням процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день. Такий настій корисний для загального зміцнення організму, додає тонусу.

Скористайтеся дарунком Юної Весни!

ТРИРОЗДІЛЬНА ЧЕРЕДА – І ХВОРОБА НЕ БІДА…

У народній медицині трава череди трироздільної, з-поміж інших лікувальних властивостей. Знайшла застосування ще й як сечогінний та тонізуючий засіб:

-1 столову ложку засушеної подрібненої рослини залити теплою водою – 200 мл. Довести до кипіння і кип’ятити 2-3 хвилини на малому вогні. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Настій пити теплим по 50 мл чотири рази на день за 30 хвилин до вживання їжі. Курс лікування – місяць. Повторити через два тижні. Протягом року – 5-6 курсів.

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград Львівської області

 

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.