Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

СИДЯЧІ ВАННИ

 

 

При геморої і закрепах роблять сидячі ванни:

- 50 г кореня пирію засипати у відро і залити окропом - 5 л. Сидіти на відрі впродовж 20 хвилин. Процедуру приймати двічі-тричі на тиждень, краще ввечері перед сном.

Усередину можна вживати настій пирію (беруть тільки наземну частину рослини):

- 1 столову ложку засушеної подрібненої трави залити окропом - 200 мл. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Курс лікування - 14-21 день.

КОМПОТ З АЙВИ

До безцінних дарів саду належить айва:

- 200-250 г плодів айви (кожен плід розрізати на 6-7 частин) залити теплою водою - 5 л. Довести до кипіння і кип'ятити 5 хвилин. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Компот готовий! Краще його не проціджувати. Пийте, скільки смакує.

Такий компот очищає печінку, лікує запалення сечового міхура, посилює сечовиділення.

МАЗЬ ДЛЯ СУГЛОБІВ

Коли болять суглоби:

- Засушені шишки хмелю подрібнити на порошок. Змішати зі смальцем у співвідношенні - 1:4. Змащувати уражені місця 3-4 рази на день. На ніч перед сном - обов'язково!

ЧЕРЕВНИЙ ТИФ

- Приготуйте настоянку пуп'янків софори японської на 70-процентному спирті у співвідношенні - 1:5.Настоювати потрібно 10 днів у темному, але теплому місці. Перед вживанням процідити. Пити по 30 крапель три рази на день через 10 хвилин після їди. Не частіше і не більше! Курс лікування - до повного одужання.

Водночас зі спиртовою настоянкою рекомендується вживати аскробінову кислоту.

ЖОВЧОТВОРЕННЯ

Настій кореня кульбаби (заготовляють після того, як рослина відцвіла і сушать) посилює жовчотворення:

- 1 столову ложку подрібненого кореня залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15 хвилин до їди. Курс лікування - 21 день. Повторити, якщо необхідно, через 30-35 днів.

НЕ БУДЬ ЛИСИМ!

Кажуть: «Хто лисий - той мудрий». Але не хочеться бути лисим, а тульки бути мудрим... Щодо облисіння, то є мудра порада від народних зцілителів:

- Взяти порівну трави чебрецю, кори верби і кори дуба. 4 столових ложки засушеного подрібненого збору залити окропом - 1 л. Настояти у посуді під кришкою до температури +38 С. Процідити. Втирати у шкіру голови протягом 4-5 хвилин. Через 30 хвилин змити теплою водою. Процедуру приймати 2-3 рази на тиждень. Достатньо 15-20 процедур. Повторити, якщо необхідно, через два місяці.

Тарас ЛЕХМАН

м. Червоноград

Львівської області

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.