Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

“ВОЛОХАТІ” ЛІКИ

 

 

Заготовте доспілі (почорнілі) «косички» качанів кукурудзи. Засушіть їх:

- Пучечок збору залити окропом - 400 мл. Кип'ятити на малому вогні 5 хвилин. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди.

Такий відвар корисний для хворої печінки, допомагає при погрішеному травленні. Достатньо 40-45 днів вживання.

НЕФРИТ

Заготовити в однаковій кількості (за вагою) листя берези, мучниці, кукурудзяні приймочки, корінь солодки (його можна замінити кореневищем пирію):

- 1 столову ложку засушеної подрібненої суміші звечора залити холодною водою - 200 мл. Настояти мінімум 8 годин. Вранці поставити на вогонь, довести до кипіння і кип'ятити на малому вогні 10-12 хвилин. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Протягом дня випити малими ковтками. Курс лікування - місяць. Повторити через місяць.

«КАВУНОВА ДІЄТА»

Якщо бажаєте схуднути, то переходьте на «кавунову дієту»:

- Споживайте протягом дня до 2 кг плоду. До раціону можна додавати чорний хліб, але не більше 150 г на день. І так упродовж 14-17 днів.

Крім того, кавун виводить пісок з нирок і сечового міхура.

Скористайтеся сезоном!

ПОСИЛИТЬ СЕКРЕЦІЮ ЖОВЧІ

Сухоцвіт пісковий - багаторічна трав'яниста рослина із золотаво-жовтими квітами, які утворюють круглясті кошики. Цвіте з червня по вересень. Саме засушені подрібнені квіти використовують для лікування жовчного міхура, зокрема, щоб посилити секрецію жовчі:

- 1 столову ложку квітів сухоцвіту піскового залити окропом - 200 мл. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Курс лікування - 21 день. Повторити, якщо необхідно, через 12-14 днів.

ПРИ ЗВИЧАЙНИХ ВУГРАХ

Взяти в однаковій кількості (за вагою) корінь лопуха, листя горіха волоського, траву звіробою. Засушений збір подрібнити і добре перемішати:

- 2 столові ложки суміші залити теплою водою - 400 мл. Довести до кипіння і кип'ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - від 14 до 21 дня.

ПРИКРІ СТОМАТИТИ

- 1 столову ложку засушеного подрібненого листя шавлії залити окропом - 200 мл. Настояти до літеплої температури у посуді під кришкою. Процідити. Полоскати ротову порожнину 3-4 рази на день. Щоразу готувати свіжий настій.

МАСКА З ЛЬОНУ

Пом'якшує суху шкіру обличчя, живить її маска з льону:

- 1 столову ложку насіння льону відварити у 200 мл води. Має утворитися «каша». Остудити до температури +40 С. Відварене насіння льону наносити у вигляді маски на обличчя. Процедуру приймати по 20 хвилин (краще ввечері перед сном) двічі на тиждень. Після кожної процедури обличчя вмивати теплою водою

Тарас ЛЕХМАН

м. Червоноград

Львівської області

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.