Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ДАЛА ЗБІЙ...

 

 

Якщо погано працює система травлення, то вам знадобиться оман високий (народна назва - дев'ятисил) власне, корінь рослини, який заготовляють у вересні і сушать. Але для покращення роботи системи травлення корінь потрібно подрібнити і перетерти на порошок:

- Вживати по четвертині чайної ложки порошку чотири рази на день за 20 хвилин до їди і запивати теплою водою - 100-150 мл. Використовувати такі ліки тільки під час загострення недуги, але не більше 5-7 днів поспіль. Повторити, якщо необхідно, через 21 день.

ДЕКОРАТИВНА НЕ ПОСТУПАЄТЬСЯ

Хто не встиг заготовити влітку для лікувального чаю листя малини лісової, а воно вже пожовкло, то не біда. Його можна замінити листям декоративної малини, яке зберігає зелений колір (а кущ плодоносить) інколи аж до кінця вересня.

ВТАМОВУЄ КРОВОТЕЧУ

Айстра посприяє жінкам втамувати маткові кровотечі. Але для приготування настою потрібно брати коріння лише з квітів темного кольору. Заготовляють його восени, коли айстри відцвіли:

- 1 столову ложку подрібненої сировини (однаково використовують щойно заготовлені корінці або засушені) залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Пити по третині склянки тричі на день через 20 хвилин після вживання їжі.

СУХОРЕБРИК - ПІДШЛУНКОВІЙ

Порушення функцій підшлункової залози, сильні напади болю... Знадобиться сухоребрик лікарський:

- 1 чайну ложку засушеної подрібненої рослини залити окропом - 200 мл. Настояти 40 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. У перший день пити по 50 мл через кожні 3-4 години за 30 хвилин до вживання їжі (загалом, чотири рази на день). У наступні дні цю порцію (200 мл) випити по 1 столовій ложці через кожних 30-40 хвилин. Курс лікування - 21 день. Повторити, якщо необхідно, через 25-30 днів.

При лікуванні строго дотримуватися дієти!

ДОГЛЯД ЗА ЗУБАМИ

Слина людей із захворюваннями шлунка, підшлункової залози, печінки, стравоходу містить шкідливі ферменти, яеі негативно впливають на зуби. Мікроби просто нещадно псують їх. Таким людям потрібно чистити зуби 4-5 разів на день. Якщо немає такої можливості протягом дня стільки разів почистити зуби, прополоскати ротову порожнину, то можна користуватися жувальною гумкою без цукру.

До речі, дітей слід привчати до процедури чищення зубів з двох років!

РОЗБАВИТИ ВОДОЮ

Бажаючи схуднути, дехто на 10-12 днів переходить виключно на молоко (т. зв. «молочну дієту»). Але слід врахувати, що молоко має бути без вершків і наполовину розбавлене кип'яченою водою.

ЛИШЕ ОДИН ЛИСТОЧОК

Фіалка домашня (росте у вазонах) лікує запальні процеси у нирках:

- Візьміть лише один листочок кімнатної рослини (але тільки під час її цвітіння!), подрібніть і залийте окропом - 200 мл. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Цю порцію випити малими ковтками протягом дня.

КОМПРЕС ВІД ГАЙМОРИТУ

- 1 столову ложку дрібно натертої чорної редьки загорнути у клаптик тонкої тканини (можна використати марлю) і прикладати на 10 хвилин до хворого місця. Такі процедури приймати чотири рази на день. Курс лікування - до повного одужання.

Тарас ЛЕХМАН

м. Червоноград

Львівської області

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.