Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

ВЕРБА З... КОРИЦЕЮ

 

Заспокійливий чай, засіб від безсоння:

- 1 столову ложку щойно заготовленої молодої кори верби й 1 чайну ложку порошку кориці залити окропом - 0,5 л. Кип'ятити на малому вогні 5-7 хвилин. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази. На ніч перед сном - обов'язково! Вживати гарячим. До смаку можна додати меду, скибку лимона.

ДОЗРІЄ...

Є категорія людей, у яких на шкірі часто з'являються нариви. Хотілося б швидше позбутися їх, та й біль дошкуляє...

- Нарив на шкірі швидше «дозріє», гній вийде на поверхню, якщо на ніч до хворого місця прикладати скибку (беруть тільки м'якуш) пшеничного хліба, змоченого у гарячому молоці.

- До речі, молоко можна успішно замінити медом.

У ЧОМУ ВМИВАТИСЯ?..

Універсально! Але, щоб позбутися запалення очей і вугрів на шкірі (такі різні захворювання!), вмивайтеся у відварі свіжого або засушеного листя малини:

- 2 жмені сировини запарити окропом - 4 л. Настояти до оптимальної для вмивання температури. Можна не проціджувати. Кількість процедур протягом дня - довільна.

ЗВІДКИ ВЗЯЛИСЯ?..

Більшість трофічних виразок розвивається через варикозне розширення вен. Звісно, насамперед потрібно лікувати судини. Але як позбутися самих виразок на шкірі?.. Вони також небезпечні! Один з народних засобів:

- Розім'яти листочки герані кімнатної, щоб з них проступив сік. Потім накладати їх на місця утворень виразок. Процедуру приймати 3-4 рази на день, хоча б по 25-30 хвилин. На ніч ставити компреси. Курс лікування - довільний.

ПОЯВА НАБРЯКІВ

Через серцеві недуги, ниркову недостатність на тілі можуть проступати набряки. Тоді:

- 2 столові ложки подрібненого листя оливкового дерева (беруть і засушене) залити окропом - 0,5 л. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Пити теплим по 100 мл п'ять разів на день у перервах між вживанням їжі. Натще за 20 хвилин до сніданку і ввечері перед сном - обов'язково! Курс лікування - 21 день. Повторити через 35-40 днів.

ДОМАШНЯ ФІАЛКА - помічниця

Запалення нирок:

- Зірвати 3-4 листочки фіалки запашної домашньої (росте у вазонах), а якщо цвіте, то додати одну квіточку. Залити окропом - 400 мл. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Строго дотримуватися дієти! Курс лікування - 21 день. Повторити через такий же період часу. Протягом перерви вживати інші ліки, в т.ч. із засобів народної медицини.

Пам'ятайте, що в багатьох випадках організм звикає до одних і тих же ліків, потім потребує більшої дози, якщо вони діють уже неефективно. Але передозування - небезпечне!

НАЛАГОДИТИ ОБМІН РЕЧОВИН

Красолю (інша назва рослини - настурка)  часто вирощують на клумбах. Вона цвіте з червня (іноді з травня) - аж до перших заморозків. При погіршеному обміні речовин:

- 2 столові ложки квіток та листя красолі (використовують засушений подрібнений збір) залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на слабенькому вогні 5 хвилин. Настояти 1 годину у закритому кришкою і закутаному рушником посуді. Процідити. Пити по три слові ложки тричі на день за 15-20 хвилин до їди. Курс лікування - 21 день. Повторити через 12-14 днів.

ФУНКЦІОНУВАННЯ ПОКРАЩИТЬСЯ

На грядках багатьох господинь зустрінеш фенхель. Зелень цієї рослини покращує функції кишківника. Користуючись сезоном, частіше готуйте з листочків фенхелю салати, найдоречніше з соняшниковою олією. Денна норма - хоча б 75-100 г.

НАДНИРНИКИ ТЕЖ ПОТРЕБУЮТЬ СТИМУЛЯЦІЇ

- 1 столову ложку щойно заготовлених подрібнених пагонів чорної смородини залити окропом - 200 мл. Посуд закрити кришкою і тримати на водяній бані 30-35 хвилин. Настояти 30 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - 21 день. Повторити через 10-12 днів.

ЗОЛОТИЙ ЗОЛОТАРНИК

Розвитку катаракти (особливо на ранніх стадіях) запобігає золотарник:

- 1 чайну ложку засушеної подрібненої рослини (заготовляють протягом літа) залити окропом - 200 мл. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Пити теплим по 50 мл чотири рази на день за 30 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - місяць. Повторити через 10-12 днів. Після 5-6 курсів лікування зробіть перерву на місяць.

ЇЖ, ДИТЯТКО, ПЕЧІНОЧКУ...

Якщо у дитини рахіт, то їй корисно споживати варену курячу печінку. Таке рекомендовано навіть немовляткам:

Дитині у віці 5-6 місяців додавайте раз на день до обіднього супу чи пюре 1-2 чайні ложки подрібненої «на кашку» курячої печінки. Так хоча б чотири рази на тиждень.

Смачного, малятко! Рости здоровеньким!

Тарас ЛЕХМАН

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.