Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

У БАРВІНКУ...

 

Коли болять ноги:

- 4-5 жмень листочків барвінку залити окропом - 6-7 л. Можна додати 1 столову ложку солі. Парте ноги впродовж 20 хвилин. Процедуру приймати щодня, краще ввечері перед сном. Кількість процедур - довільна. Процес лікування може бути тривалим.

Барвінок заготовляють весною, коли рослина ось-ось має цвісти. Але, за нагальних потреб, зелені (!) листочки барвінку заготовляють і в інші пори року, беруть їх з-під снігу. Щоправда, тоді вони трохи втрачають свої лікувальні властивості. Тому додавайте в окріп більше сировини.

ПОНИЖУЄ КИСЛОТНІСТЬ

Чим вища шлункова кислотність, тим більше пити свіжого соку моркви. Принаймні, по 50 мл чотири рази на день за 20 хвилин до їди. У випадку особливого загострення недуги дозу можна збільшити. Але через кожні 5 днів вживання робіть перерву на 1-2 дні. Слід строго дотримуватися дієти!

ВИРАЗКА ШЛУНКА

- 50 г бруньок берези залити горілкою - 0,5 л. Посуд щільно закрити. Настояти 10 днів у темному, але теплому місці. Ліки готові! Не проціджувати. Пити по 1 чайній ложці тричі на день за 15-20 хвилин до їди. Не зловживати! Курс лікування - допоки не закінчиться настоянка. Зберігати її краще в холодильнику.

ЛИХА ЖОВТЯНИЦЯ

- Стару кору липи спалити на відкритому вогні. Зібрати дрібний попіл. Вживати його по 1 чайній ложці двічі на день - вранці та ввечері за 20 хвилин до їди. Запивати теплою водою - 200 мл. Курс лікування - 10-12 днів. Не більше!

ПОЛІПИ ТОВСТОЇ КИШКИ

- Щойно заготовлені стебла чистотілу пропускають через м'ясорубку і заливають гарячою водою у співвідношенні - 2 столові ложки сировини на 200 мл води. Після охолодження проціджують, потім вводять у вигляді клізми. Лікувальна рідина має затриматися впродовж 1-2 годин. Але за 1-2 години до цієї процедури роблять очищувальну клізму теплою кип'яченою водою.

Лікування (на жаль, воно належить до сезонних) проводити щодня. Достатньо 15-20 процедур.

УСУВАЄ ПЕЧІЮ

- 3 чайні ложки листя ожини й 1 чайну ложку квіток нагідок (збір має бути засушений і подрібнений) залити окропом - 200 мл. Настояти 10 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди.

Якщо сильно відчуваєте печію, то приготуйте подвійну порцію. Але пити по 50 мл ло їди і відразу після їди, також чотири рази на день.

КИШКОВА КРОВОТЕЧА

Як зупинити (або послабити) кишкову кровотечу?..

- 3 столові ложки бруньок омели білої (найкраще заготовляти у сосновому лісі) звечора залити теплою водою - 400 мл. Посуд закрити. Має настоятися мінімум 8 годин. Вранці процідити.

Випити натще за 20 хвилин до сніданку 200 мл рідини і за 20 хвилин до обіду - також 200 мл. Курс лікування - 12-14 днів. Не більше!

ШВИДКО ЗАЖИВАЮТЬ

- Трофічні виразки, інфіковані рани швидко заживають, якщо їх посипати порошком з висушеного листя кропиви дводомної.

Кількість і тривалість процедур - довільна.

А ЗАСІБ ОДИН...

Неврози бувають різних форм, отож потребують різних засобів лікування. Але серед них є універсальний:

- Взяти порівну засушених, подрібнених трав меліси, деревію, звіробою і кореня валеріани. 2 столові ложки добре змішаного збору залити окропом - 400 мл. Кип'ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день. Курс лікування - 21 день. Повторити, якщо необхідно, через такий же період часу.

Тарас ЛЕХМАН

 

 
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.