Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ЗОЛОТЕ ЗЕРНЯТКО

 

 

Загострення ниркових недуг:

- 1 столову ложку подрібненого на порошок насіння гарбуза залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Проціджувати не потрібно. Протягом дня випити дві таких порції - вранці натще, за 20 хвилин до сніданку, і за 20 хвилин до вечері, але не пізніше, ніж за 2 години до сну. Настій гарбуза має сечогінні властивості.

ОТРУЄННЯ ГРИБАМИ

Не знаєш що то за гриб, тоді не клади у кошик. Але отруєння грибами таки трапляються часто. Один з допоміжних народних засобів лікування:

- 1 столову ложку засушеної подрібненої трави цикорію (обов'язково з квітами) залити окропом - 200 мл. Настояти 20 хвилин. Процідити. Протягом дня випити три таких порції.

Не нехтуйте допомогою лікаря!

НУДИТЬ...

Сильні нудотну і блювоту «згладить» настій із засушених подрібнених квітів календули:

- 1 чайна ложка квітів на 200 мл окропом. (Можна трішечки додати м'яти). Настояти 20 хвилин. Перед вживанням процідити. Не хвилюйтеся, якщо спочатку нудота, блювота посиляться. Навпаки, очищається шлунок.

Протягом дня випити три таких порції.

І ДО СМАКУ, І НА ЛІКИ...

Варто знати! Вживання часнику народні зцілителі рекомендують при відсутності апетиту, порушенні травлення, катарі шлунка і кишківника (особливо інфекційного походження), проносі, підвищеному тиску крові, атеросклерозі, клімактеричних неврозах, що супроводжуються головними болями і безсонням...

Часник за 5 хвилин вбиває у роті всі бактерії. Це набагато швидше, ніж якісна зубна паста, хімічні препарати. А щоб не було неприємного запаху з рота, жуйте свіже листя петрушки.

КАЛАЧИКИ ЛІСОВІ

Лікування тріщин відхідника:

- 2 пучки пелюсток калачиків лісових (однаково використовують свіжі і засушені) залити окропом - 200 мл. Настоювати 10 хвилин у посуді під кришкою. Пелюстки перекласти у марлю (один шар тканини), загорнути і використовувати для компресів. Кількість і тривалість процедур - довільна.

МОЖНА І ТАК...

Що робити, коли дошкуляє геморой?..

Після очисної клізми охолодженою кип'яченою водою роблять лікувальну клізму з концентрованого настою листя шавлії:

- 2-3 столові ложки листя (свіжого або засушеного) залити окропом - 100 мл. Настояти 15 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Щоб настій добре всмоктувався, хворий повинен полежати 25-30 хвилин. Процедури приймати двічі на день (інтервал - 8-10 годин) протягом тижня.

ВІДХОДЖЕННЯ ПІСКУ

При циститі, який супроводжує відходження піску, кип'ятять 2 л молока, гарячим виливають у нічний горщик, сідають на нього і закутуються ватяною ковдрою. Процедуру (вона полегшує процес відходження піску) приймати щодня впродовж 30 хвилин. Краще - ввечері перед сном. Достатньо 15-18 процедур.

РАЗОМ З ЛОМИНОСОМ

Захворювання шкіри (висипки, екзему) доречно лікувати ваннами, додаючи до них ломиніс прямий (цвіте у червні-липні):

- 3-4 пучечки засушеної рослини (обов'язково з цвітом) залити окропом - 10 л. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити у ванну. Температура води повинна сягати не нижче +42 С. Купатися впродовж 20 хвилин. Краще ввечері перед сном. Процедуру приймати 2-3 рази на тиждень. Процес лікування може бути тривалим.

З ЛИПОВОГО ЦВІТУ

Чай з липового цвіту корисно пити при застуді. Але його не варто надмірно вживати людям, які мають серцеві недуги.

ПОЗБУВАЄМОСЯ ЧИРЯКІВ

Свіже листя мати-й-мачухи добре помити і змочити в сметані. Прикладати махровим боком до чиряків. Кількість і тривалість процедур - довільна. Н жаль, лікування належить до сезонних.

Тарас ЛЕХМАН

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.