Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

РОСТИМЕ ВОЛОССЯ

 

 

У кого випадає волосся:

- Розтерті на кашку зубчики часнику втирати у шкіру голови. Через 10-15 хвилин помити голову теплою водою. Процедуру приймати двічі на тиждень. Не частіше! Достатньо 10-12 процедур.

ВИПРАВИТЬ ПОРУШЕННЯ

При порушенні обміну речовин в організмі корисно їсти диню. Вона не зашкодить ні дорослим, ні дітям:

- Денна норма для дорослих - хоча б 400 г. Скористайтеся сезоном! Головне, щоби плід був без нітратів!

СПЕЦИФІЧНЕ КАДИЛО

Кадило мелісове (цю рослину не плутайте з мелісою) має приємний ароматизований запа, цвіте у травні-червні. Його застосовують для лікування виразки шлунка чи дванадцятипалої кишки. Допомагає швидшому одужанню і після операції:

- 1 столову ложку засушеного подрібненого кадила мелісового залити окропом - 400 мл. Настояти 20 хвилин. Процідити. Пити теплим по 100 мл чотири рази на день за 20 хвилин до вживання їжі.

Додають цю рослину і до звичайного чаю. Тоді чай стає ще смачнішим.

РЕГУЛЮЄ РОБОТУ КИШКІВНИКА

- 1 столову ложку засушеної подрібненої суміші кори крушини ламкої, листя м'яти перцевої і кореневища валеріани (співвідношення - 3:3:2) залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на малому вогні 10 хвилин. Настояти 30 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 100 мл вранці за 20 хвилин до сніданку і ввечері через 20 хвилин після вечері. (Вечеряти бажано не пізніше 19.00). Курс лікування - 21 день. Повторити, якщо необхідно, через такий же період часу.

КОТЯЧІ ЛАПКИ

Рослину з дивною назвою «котячі лапки» досить легко розпізнати. У неї замість звичних квіткових пелюсток сірий мошок. Та якщо уважно придивитися, то оті пухнасті пелюстки (їх - п'ять) складені у віночок. Період цвітіння - червень-липень, інколи й серпень. Рослину беруть «на озброєння» як жовчогінний засіб:

- 1 столову ложку засушених подрібнених котячих лапок залити окропом - 200 мл. Настояти 1 годину у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 1 столовій ложці 3-4 рази на день. Курс лікування - 21 день. Повторити, якщо необхідно, через такий же період часу.

РЯТІВНА РОСЛИНА

При хронічному запаленні товстої кишки:

- Готують настоянку собачої кропиви на 70-процентному спирті у співвідношенні - 100 г сировини на 0,5 л спирту. Настоювати 10 днів у щільно закритому кришкою посуді у темному, але теплому місці. Процідити. Пити по 30-50 крапель (залежно від ваги тіла) чотири рази на день. Не зловживати! Через кожних 10 днів робити перерву на 2-3 дні.

ЧИСТОТІЛ З ГОРІЛКОЮ

Як допоміжний засіб лікування раку молочної залози:

- Змішати свіжий сік чистотілу з горілкою (порівну). Пити по 20-25 крапель тричі на день за 30 хвилин до їди. Запивати теплою водою - 50 мл. Не зловживати! При таких захворюваннях завжди звертайтеся до лікаря!

ПОЛЕГШУЄ ДИХАННЯ

Настоянка квіток картоплі має властивість полегшувати дихання. Приготування:

- 50 г (за вагою) квіток картоплі залити горілкою - 0,5 л. Посуд щільно закрити. Настояти 14 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Пити по 1 столовій ложці чотири рази на день під час загострення недуги. Не зловживати!

Застереження: не брати цвіту картоплі, якщо городню культуру вже обробляли хімічними препаратами для захисту рослин, скажімо, від жуків.

ПСИХІЧНІ РОЗЛАДИ

- 1 столову ложку засушеного подрібненого липового цвіту залити окропом - 200 мл. Настояти 10 хвилин. Процідити. Давати хворому пити по 50 мл чотири рази на день упродовж двох тижнів.

Категорично протипоказаний алкоголь!

ХМІЛЬНИЙ НАСТІЙ

Тим, у кого безсоння, сильно збуджена нервова система:

- 5 засушених шишок хмелю звечора покласти у термос і залити окропом - 400 мл. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити теплим по 100 мл чотири рази на день. Вживати тільки під час загострення недуги!

Тарас ЛЕХМАН

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.