Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

ВЕРБОВІ КОТИКИ


У кого варикозне розширення вен:
- У гарячу ванну киньте 4-5 жмень щойно заготовлених пухнастих «вербових котиків». Коли температура води сягне +37-38 С, купайтеся впродовж 15 хвилин. Процедуру краще приймати ввечері перед сном 2-3 рази на тиждень. Скористайтеся сезоном!
P.S. Марна справа тримати «живих вербових котиків» у морозильній камері. Жодного лікувального ефекту не досягнете.
ПОЛИНОВА ПОВ'ЯЗКА
На запалені очі під час крововиливів в очному яблуці  накладають полинові пов'язки. Для цього:
- 1 столову ложку засушеної подрібненої трави полину запарити окропом - 200 мл. Настояти у закритому кришкою посуді до температури + 37-38 С. Процідити. У настої змочити марлеву пов'язку і накласти на очі на 15 хвилин. Процедуру приймати 15 хвилин 2-3 рази на день. На ніч перед сном - обов'язково! Але після кожної «денної» процедури не виходити на вулицю протягом години.
РАДИКУЛІТ
Споживайте свіжі плоди аронії чорноплідної - по 50 г тричі на день за 20 хвилин до їди. Курс лікування належить до сезонних.
ВИРАЗКА СТРАВОХОДУ
- 100 г насіння льону заварити (до готовності) у 300 мл молока. Цю порцію спожити протягом дня за три рази (бажано за 20 хвилин перед їдою; вранці натще - неодмінно).
ДОБРИЙ НАСТРІЙ
Вранці натще покладіть під язик свіжий, ретельно помитий листок полину. Тримайте його впродовж 15-20 хвилин. Ковтати не обов'язково. Добрий настрій гарантовано на весь день. Але таке «лікування» належить до сезонних.
СОЛОДКА ПЛИТОЧКА
Чорний шоколад додай бадьорості, заміняє шкідливу для серця каву. Однак його не можна надмірно споживати хворим на цукровий діабет!
ЧАРІВНА ФІАЛКА
Народні зцілителі довели, що фіалка (настій з неї: 1 чайна ложка подрібненої засушеної рослини на 200 мл окропу, настояти 20 хвилин; це - денна норма) лікує легеневі захворювання, ревматизм (зокрема суглобний ревматизм), атеросклероз.
Від чаю з фіалки не шумить у вухах, не болить голова, не підвищується тиск, не болить серце, рослина знімає втому, додає бадьорості (чай з неї п'ють замість кави).
Фіалка росте у садах багатьох господинь. Однак, як бачите, ця квітка не лище окраса клумби, а й надійні ліки! Заготовляють її під час цвітіння.
ГЕМОФІЛІЯ: ЗАСІБ БОРОТЬБИ
Чай з листя лісових суниць лікує від гемофілії. Спосіб приготування:
- 1 столову ложку листочків суниці лісової (свіжих або засушених) засипати у термос і залити окропом - 400 мл. Настояти 3 години. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази.
СТАРОВИННИЙ РЕЦЕПТ
Гарбузове насіння знищує поліпи! Частіше споживайте його!
НАША СТРАВА!
Хто часто їсть свине сало - той успішно лікується від туберкульозу! Але при такому захворюванні варто регулярно звертатися до лікаря!
ЯБЛУЧНА ДІЄТА
Тим, хто бажає схуднути:
- Щодня з'їдати по 1,5 кг яблук. Цю порцію розподілити на 4-5 разів.
РИЗИК ЗАХВОРЮВАНЬ
Селера підвищує імунітет, тобто опорність організму до захворювань.
Її можна вживати й для профілактики та лікування алергії.
Денна норма споживання - хоча б 250-300 г. Але через кожних 3-4 дні споживання робіть перерву на 1-2 дні.
РУХ ДОДАЄ ЗДОРОВ'Я!
Хибна думка, що при остеопорозі слід мало рухатися. Навпаки, рухатися потрібно, але рухи мають бути посильними, щоб не травмувати кістку, надмірно не навантажувати її. Водночас вживайте продукти, багаті на кальцій.
ГНІЙНИЙ БРОНХІТ
- Взяти по 1 чайній ложці засушених і подрібнених первоцвіту, мати-й-мачухи, фіалки духмяної. Залити окропом - 200 мл. Настояти 30 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 20 хвилин до вживання їжі.
Курс лікування - до повного одужання. Однак, він може бути тривалим. Тому через кожних 15-16 днів лікування робіть перерву на 2-3 дні. Інакше організм «звикне» до ліків і вони не будуть діяти ефективно.
КЛІЩ-ВИПИВОХА
Ідете в ліс, у парк на прогулянку, працюєте у садку.., майте зі собою краплі корвалолу чи інші краплі з вмістом спирту, навіть медичний спирт, горілку. Але не для випивки, «розваги». При  укусі кліща негайно промийте спиртовою рідиною рану. Не шкодуйте для кліща оковитої. Це трохи «приголомшить» шкідливу комаху. Далі - негайно звертайтеся до лікаря!

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.