Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ТЕРПНУТЬ РУКИ

 

- 1 столову ложку щойно заготовленого і дрібно натертого кореня лопуха залити водою - 300 мл (краще брати з чистого джерела). Довести до кипіння і кип'ятити на малому вогні 20 хвилин. Настояти до літеплої температури. Процідити. Пити по 50 мл двічі на день - вранці та ввечері за 20 хвилин до їди. Курс лікування - 21 день. Повторити, якщо необхідно, через такий же період часу.

ЗДУТТЯ ЖИВОТА

- Заготовити у рівних пропорціях листя деревію, насіння тмину й кропу. Три столові ложки подрібненої суміші залити окропом - 600 мл. Кип'ятити 7-8 хвилин на малому вогні. Настояти 1 годину у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 150 мл чотири рази на день за 20 хвилин до вживання їжі.

Такий рослинний відвар корисний і для маленьких дітей. Але давати дитині пити по 50-70 мл тричі на день.

ЦИРОЗ ПЕЧІНКИ

На ранніх стадіях цирозу печінки:

- Вранці натще з'їсти зі скибкою хліба 1 чайну ложку свіжої сирої подрібненої курячої печінки. Але він належить лише до допоміжних. Завжди консультуйтеся з лікарем!

До речі, народні зцілителі радять: чоловікам краще споживати печінку півника, а жінкам - курочки.

ЧАС ВЖИВАННЯ

При лікуванні виразки шлунка важливо дотримуватися часу вживання меду:

- По 1 чайній ложці 1,5-2 години до сніданку, обіду та вечері й через 3 години після вечері. (Загалом - чотири рази на день). Кожного разу запивайте теплим (але не гарячим!) чаєм - 100-150 мл.

ЕЛІКСИР ДЛЯ СЕРЦЯ

- Бджолине молочко у рідкому стані змішати з медом (1:50). Споживати вранці натще, за 20 хвилин до сніданку, по 1 чайній ложці. Не більше! Курс лікування - місяць. Повторити через місяць.

БІЛЬ ПРИ МІСЯЧНИХ

- 1 столову ложку подрібненого коріння калгану залити горілкою - 100 мл. Скляний посуд щільно закрити. Настояти у теплому місці 30 днів. Процідити. Пити по 15-20 крапель тричі на день. Не зловживати!

СЕЛЕРА ЗМІЦНЮЄ КІСТКИ

Свіжі стебла селери здатні зміцнювати кісткову тканину, оскільки містять багато кремнію. Отож їх варто споживати людям, які зазнали переломів чи інших ушкоджень кісток, у кого вони «крихкі». Але подрібнені стебла селери слід їсти у свіжому вигляді, без будь-якої термічної обробки.

ДОГЛЯДАЄМО!

Щоб губи не тріскали, особливо взимку, їх потрібно зволожувати. Для цього:

- Розтоплений бджолиний віск й олію з плодів мигдалю змішати у співвідношенні - 1:1. Прогріти на малому вогні, щоб суміш стала рідкою. Відразу перелити у скляну посудину. Коли охолоне, наносити на губи. Процедуру приймати двічі на день - вранці (за 1 годину до виходу на вулицю) і ввечері перед сном.

Наперед заготовлену суміш слід зберігати у холодильнику. Перед кожною процедурою підігрівати її на водяній бані до температури + 26-28 С.

ЗАСПОКІЙЛИВИЙ ВІДВАР

Тим, хто не може вночі заснути:

- По три столові ложки засушених подрібнених плодів глоду і ягід калини залити окропом - 1 л. Кип'ятити 5 хвилин. Настояти 30 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до вживання їжі. П'ятий раз - перед сном.

 

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.