Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ЖУРАВЛИНА І ДИТИНА



Для зміцнення імунітету дитини (ідеться про дітей, віком від 3-4 років):
- Дрібно розтерти 200 г ягід журавлини. Додати дрібно натерте 1 середнє яблуко і 50 г подрібнених на порошок ядер волоських горіхів. 2-3 столові ложки цукру не завадить. Усе добре розмішати. Залити окропом - 0,5 л. Кип'ятити на малому вогні, помішуючи дерев'яною ложкою, допоки не закипить. Охолоджену суміш зберігати у холодильнику. Давати дитині по 1 чайній ложці двічі на день (вранці та ввечері). Курс лікування - допоки не закінчаться ліки.
ТРАПЛЯЄТЬСЯ ЧАСТО
Запалення бронхів - часте захворювання, особливо в осінньо-зимовий період та ранньою весною. Один з народних засобів лікування недуги:
- По 1 столовій ложці засушеного подрібненого листя подорожника і листя малини звечора засипати у термос і залити окропом - 400 мл. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити гарячим по 100 мл чотири рази на день за 30 хвилин до вживання їжі.
СИТНЕ САЛО
Причиною втрати апетиту можуть бути і нервові стреси. Однак харчуватися потрібно! Тоді:
- Випийте натще горнятко гарячого чаю (бажано з лимоном, бо він додає апетиту). Через 10 хвилин з'їжте 50-70 г сала зі скибкою чорного хліба. Через 20 хвилин знову випийте горнятко гарячого чаю.
СОЛОНИЙ МЕД
Якщо кровоточать ясна:
- 1 чайну ложку меду змішати з четвертиною чайної ложки солі. Втирати у ясна. Через 20 хвилин ополоснути ротову порожнину теплою водою. Процедуру приймати 2-3 рази на день.
ПСОРІАЗ ЛІКУЮТЬ ЯЛІВЦЕМ
- 2 столові ложки подрібнених ягід ялівцю залити окропом - 0,5 л. Кип'ятити на малому вогні 30 хвилин. Настояти 30 хвилин. Процідити. У відварі змочувати марлю і прикладати до ділянок шкіри, уражених псоріазом. Процедуру приймати тричі на день по 20-25 хвилин.
ЖИРНА ШКІРА ГОЛОВИ
- 2 столові ложки подрібненого листя кропиви дводомної залити окропом - 200 мл. Настояти протягом 2 годин у закритому кришкою і закутаному рушником посуді. Процідити. Теплий настій втирати у шкіру голови. Процедуру приймати тричі на тиждень. Для початку лікування достатньо 10-12 процедур. Повторити, якщо необхідно, через місяць.
Тарас ЛЕХМАН
м. Червоноград Львівської області

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.