Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ДЛЯ КРАСИ І ЗДОРОВ'Я



* * *
Якщо на обличчі проступають червоні плями, але це не є наслідком алергії:
- Кілька щойно зірваних листочків м'яти помити у теплій воді, розім'яти у долонях, щоб проступив сік і прикладати до щік на 15-20 хвилин. Процедуру приймати 2-3 рази на день. Але таке «косметичне лікування», на жаль, належить до сезонних.
* * *
Побутує народне образне порівняння: «Блідий, наче смерть». Це може свідчити про брак вітамінів в організмі. (Проконсультуйтеся у лікаря!). Отож:
- Їжте більше фруктів, ягід.
- Щоб з'явився на рум'янець, накладайте на обличчя маску з полуниць. Коли завершується полуничний сезон, то використовують заморожені ягоди. Але перед тим їх потрібно поставити у тепле місце, щоб розморозились і нагрілися до температури + 18-20 С.
* * *
Жовті та коричневі плями на шкірі свідчать про захворювання печінки. Тут не поспішайте з народною косметикою, а спочатку лікуйте печінку.
* * *
Гнійні прищі на обличчі виводять, прикладаючи до них на 10-15 хвилин скибки лимона. Опісля обличчя вмивають теплою водою чи теплим настоєм ромашки - 1 чайна ложка подрібненого цвіту рослини на 200 мл окропу. Процедуру приймати 2-3 рази на день.
* * *
Екзотичні фрукти, плоди також використовують у нашій народній косметиці:
- Суху шкіру обличчя, шиї, рук доречно натирати шкіркою банана.
* * *
Маска зі свіжого огірка підходить до всіх типів шкіри (для сухої - поготів).Вона освіжає її.
* * *
Натирання щік щойно розрізаним червоним буряком сприяє приливу крові. Але через 20-30 хвилин таку «косметику» потрібно змити теплою водою.
* * *
Неприємного відчуття на шкірі від сонячних опіків позбавить насамперед вершкове мало, сметана, жирне молоко. Зволожуйте ними шкіру.
* * *
Якщо жирна шкіра обличчя, то частіше робіть примочки з міцної заварки чорного або зеленого чаю.
* * *
Щоб шкіра стала еластичною, ввечері перед сном вмивайтеся спочатку гарячою (як тільки можете витримати) водою, а через 5 хвилин холодною водою.
* * *
- 100 г (за вагою) листочків любистку залити окропом - 3-4 л. Настояти до температури +36-38 С. Процідити. Вмивати обличчя ввечері перед сном. Таку процедуру приймати 2-3 рази на тиждень. Це омолоджує шкіру.
* * *
Чому у давнину дівчата вмивалися відваром з молодих гілочок чи молодої кори верби?..
- Щоб шкіра була чистою і здоровою!
* * *
Привабливості додасть вмивання у відварі з листочків барвінку.
Тарас ЛЕХМАН

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.