Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

КІСТА НА НИРКАХ

 

- Подрібнити 1-2 зубчики часнику і покласти в емалевий посуд. Залити 200 мл молока. Довести до кипіння, але не кип'ятити. Не проціджувати. Випити гарячим натще за 40 хвилин до сніданку. Вживати раз на день (щоранку) протягом тижня. Повторити через два тижні.

ВОДЯНКА

Недостатнє або ускладнене сечовипускання у народі інколи називають водянкою і лікують таким засобом:

- 400 г дрібно нарізаної петрушки (коренеплід, зелень) залити молоком - 1 л. (Використовуйте емалевий посуд!). Довести до кипіння і кип'ятити на малому вогні 4-5 хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою. Посуд закрити кришкою і настояти молоко з петрушкою протягом години. Не проціджувати. Пити по 2-3 столових ложки через кожну годину (хоча б 14-15 разів на день).

ЕНЦЕФАЛІТ

- 1 столову ложку насіння маку (придбайте у продуктових магазинах!) й 1 столову ложку подрібненого кореня живокосту засипати в термос і залити гарячим молоком (щойно закипіло) - 400 мл. Настояти 2 години. Процідити. Пити теплим по 100 мл чотири рази на день. Курс лікування - 21 день.

ВІД ОПІКІВ

Пов'язки з м'якушем і свіжим соком гарбуза допомагають від опіків. Накладайте їх на уражені місця на годину двічі на день. Така процедура також добре лікує екзему.

ІНГАЛЯЦІЯ З МЕДУ

При застуді добре допомагає інгаляція з меду:

- 1 частина меду на 10 частин окропу. Розчинити і вдихати гарячу пару протягом 15 хвилин. Процедуру приймати 3-4 рази на день.

Застереження: не вдаватися до такого лікування тим, у кого алергія на продукти бджільництва.

КИСЛІ ЯБЛУКА

Компот з кислих яблук і самі відварені кислі яблука ефективно допомагають  при пониженій кислотності шлункового соку.

ГРИБОК НА НІГТЯХ

- Розпарте нігті у воді з господарським милом. Обгорніть їх клаптиками вати, змоченими у перекисі водню. Процедуру приймати двічі на день по 45 хвилин.

ПЕЧІНКУ ЧИСТИТЬ ЧИСТОТІЛ

- 1 середній листочок чистотілу (беруть тільки щойно зірваний, під час цвітіння рослини) подрібнити і залити окропом - 200 мл. Настояти 20 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 1 столовій ложці чотири рази на день за 30 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - місяць. На жаль, таке лікування належить до сезонних.

ЗАБУТИ ПРО ОСТЕОХОНДРОЗ

Ванни з кореня аїру допоможуть вилікуватися від остеохондрозу:

- 1 кг подрібненого кореня аїру (до нього можна додати жменю засушеної подрібненої ромашки) залити теплою водою - 3 л. Довести до кипіння і кипятити 7-8 хвилин. Настояти у закритому кришкою посуді 20 хвилин. Процідити у ванну. Потрібно прийняти протягом місяця 15 процедур (через день). Краще це робити ввечері перед сном.

Корінь аїру доречно заготовляти у вересні.

 

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.