Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ЧЕРВОНА ГЛИНА

 

Незначні травми рук, ніг (але без переломів) лікують червоною глиною. Її густо замішують на холодній воді і прикладають до болючого місця. Процедуру приймати 3-4 рази на день по 45-60 хвилин.

АПАТІЯ, НУДЬГА...

- 1 столову ложку подрібнених корінців валеріани (використовують засушені) ввечері засипати у термос і залити окропом - 200 мл. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день. Вживати не більше 10 днів поспіль. Повторити, якщо необхідно, через 25 днів.

НІХТО НЕ ХОЧЕ...

Звісно, хворі на шизофренію не стануть визнавати цієї недуги. На жаль, увесь тягар догляду за ними, опіки лягає на плечі ближніх. Їм важливо звернути увагу на кілька правил харчування хворих. Тим:

- Не споживати телятини і свинини.

- Відмовитися від алкоголю, куріння, кави, міцного (зеленого або чорного) чаю.

- Доречно споживати овочі, фрукти, крупи, узвари із сухофруктів, чай із «заспокійливих» трав - меліси, м'яти, собачої кропиви...

УКУС ГАДЮКИ

Найперші ваші дії:

- Залишати спокійним, не панікувати! Адже укус гадюки не є смертельним (хіба що в особливих випадках). Втім, його прояви доволі неприємні.

- Накладіть джгут з мотузки, шнурівки, пояса вище місця укусу.

- З рани відтисніть кров.

- Пийте якомога більше води.

Звісно, негайно звертайтеся до лікаря!

ПРИСТУПИ АСТМИ

- 1 столову ложку засушеної подрібненої трави чебрецю засипати в термос і залити гарячим молоком, яке щойно закипіло, - 200 мл. Настояти 3 години. Процідити. Випити за раз. Протягом дня спожити дві таких порції.

РТУТНЕ ОТРУЄННЯ

- Протягом дня з'їсти не менше 10 волоських горіхів.

Неодмінно звертайтеся до лікаря!

БЕРЕЗОВА ВАННА

Позбутися псоріазу:

- Перед тим, як приймати ванну, в окремому посуді слід запарити кілька жмень березового листя (використовують свіже або засушене) і додайте до ванни.

ЕНУРЕЗ

- 1 столову ложку подрібненого насіння подорожника звечора засипати в термос і залити окропом - 400 мл. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день. Цієї порції має вистачити на два дні. Курс лікування - 21 день. Повторити, якщо необхідно, через такий же період часу.

НАСТОЯНКА ВІД ЦИНГИ

- 100 г ялинових бруньок залити горілкою - 0,5 л. Посуд щільно закрити. Настоювати протягом 10 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Пити по 1 столовій ложці тричі на день. Не зловживати. Курс лікування - допоки не закінчиться настоянка.

ПОТРІБНО ХВОРІЙ ПЕЧІНЦІ

Візьміть за правило:

- Вранці натще (за 30 хвилин до сніданку) спожити 1 чайну ложку меду і запити малими ковтками літеплою водою - 150 мл.

P.S. Якщо такі «ліки» вживати на ніч перед сном, то не будете потерпати від безсоння.

ВТРАТА АПЕТИТУ

- 3 столових ложки подрібненого листя м'яти (свіжого або засушеного) залити окропом - 600 мл. Кип'ятити на малому вогні 4 хвилини. Настояти 1 годину у закритому кришкою і закутаному рушником посуді. Можна скористатися термосом. Процідити. Пити по 150  мл чотири рази на день.

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.