З'їли яблуко чи інший кислий плід і відразу виникло неприємне відчуття оскоми. Тоді:
- Полощіть ротову порожнину розчином соди (1 чайна ложка соди на 200 мл теплої води).
ФОЛІЄВА КИСЛОТА
Ягоди смородини містять фолієву кислоту. А вона - добрий засіб лікування анемії.
У ГАРБУЗОВИХ ХВОСТИКАХ - ЛІКИ
Після захворювання на гепатит доцільно пити настій з гарбузових хвостиків (беруть засушені):
- 2 столові ложки подрібнених хвостиків залити окропом - 600 мл. Кип'ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти 20 хвилин. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази. Курс лікування - місяць.
ЗМЕНШИТИ НАВАНТАЖЕННЯ
Вживання печеного гарбуза або свіжого гарбузового соку посилює виділення солей натрію з організму, які утримують у ньому воду. Тим самим гарбуз зменшує навантаження на серце.
ВАРЕНІ РАКИ
Виявляється, що той, хто їсть варені раки, зменшує ризик набути онкозахворювань... Так, принаймні, вважали в давнину.
ДЕЩО ПРО РЕВІНЬ
Споживаючи ревінь, ви підвищуєте кислотність шлункового соку (у кого вона понижена). Він сприяє травленню. Компот з цієї городньої культури втамовує печію.
ОПТИМАЛЬНИЙ ТИСК
У випадку пониженого тиску доречно їсти часник. Але пам'ятайте, що його надмірне споживання може призвести до загострення шлункових недуг.
Тарас ЛЕХМАН
м. Червоноград
Львівської області