Останні новини

ЗАКОРТІЛО ПІДШЛУНКОВІЙ

 

 

Корінь кульбаби використовують для лікування підшлункової залози. Для цього:

- Викопані у травні-червні корінці ретельно миють холодною водою, подрібнюють і сушать. 1 столову ложку подрібненого кореня залити окропом - 200 мл. Кип'ятити впродовж 10 хвилин на слабенькому вогні. Настояти 1 годину у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 1 чайній ложці тричі на день за 30 хвилин до вживання їжі. Курс лікування 30-35 днів. Повторити через 12-15 днів.

ЗМІНА ТЕМПЕРАТУРИ

Вийшли з теплого приміщення на вулицю, тим паче, коли надворі холодно. Від різкої зміни температури повітря враз течуть сльози. Такий прояв небезпечний, бо може призвести до запалення очей. Тоді:

- Частіше промивайте очі літеплою міцною заваркою зеленого чаю. Але після кожної процедури 30 хвилин не виходити з приміщення.

ПОТИЛИЧНИЙ НЕРВ

Біль поширюється від шиї до потилиці. Це - невралгія потиличного нерва. Приготуйте такі ліки:

- Одну частину розтертих на борошно сухих бруньок бузку змішати з чотирма частинами внутрішнього свиного смальцю. Злегка підігрівати і змащувати ділянки нерва.

ВИЛІКУВАТИ ВАРИКОЗ

Компреси з листочків герані кімнатної допоможуть вилікувати початкові форми варикозного розширення вен. Перед тим:

- Листочки слід трішечки розім'яти, щоб проступив сік. Класти на уражені ділянки на 30-40 хвилин. Поверх накладають бинт. Процедуру приймати тричі на день.

МОЖЕ Й ЗАШКОДИТИ!

У випадках виразкової хвороби шлунка, гастриту треба утриматись від вживання ягід горобини чорноплідної.

ЦЕ ЩЕ ОДИН ЛІК...

Від цукрового діабету:

- 10 лаврових листочків ополоснути холодною водою. Залити окропом - 0,5 л. Посуд щільно закрити і закутати рушником. Настояти 3 години. Процідити. Пити по 50 мл тричі на день.

У ТЕЛЯЧІЙ ПЕЧІНЦІ МІСТИТЬСЯ...

Хворим на гемофілію, як правило, бракує в організмі вітаміну D. А йдеться насамперед про хлопчиків, у яких часто тече з носа кров. Його вдосталь є у телячій печінці.

Печінку краще відварювати (і то злегка), а не смажити. Протягом тижня з'їдати хоча б 300 г цього цінного м'ясного продукту.

ДОРЕЧНО!

При пониженій шлунковій кислотності доречно з'їдати протягом дня 5-6 яблук (брати середні зелені плоди, «кислих» сортів), або випити за 3-4 рази 250-300 мл свіжого кислого яблучного соку.

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.