Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

СКІЛЬКИ ЗАХОЧЕ...

 

 

Немовля плаче, часто прокидається... І само не спить, і мамі не дає заснути...

- 1 чайну ложку подрібнених квітів ромашки залити окропом - 200 мл. Настояти 1 годину. Процідити. Давати дитині пити теплим на ніч. Хай п'є, скільки захоче. Ромашка не зашкодить!

ВІДВАР З ЧАСНИКУ

Часник, як відомо, добре протидіє грипу, застуді. Він належно очищає судини. Але, водночас, часник (його надмірне споживання) підвищує тиск. А це небезпечно для гіпертоніків, особливо для старших людей. Однак і їм можна лікуватися часником:

- 8-9 середніх зубців часнику подрібнити (навіть не обов'язково очищати від лушпиння) і залити окропом - 700-800 мл. Кип'ятити 12-15 хвилин. Настояти 30 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити теплим по 50 мл чотири рази на день.

БІЛІ ПЛЯМИ НА ОБЛИЧЧІ

Вони свідчать про поганий обмін речовин в організмі: Скористайтеся сезоном:

- 7 середніх щойно заготовлених вербових бруньок («котиків») залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на малому вогні 3 хвилини. Настояти 20 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день.

ПОСЛАБИТЬ...

У випадку тривалих закрепів варто з'їсти 2-3 соковиті грушки (краще брати жовті). Вони можуть спричинити послаблення.

ЗЕЛЕНЕ ЯБЛУКО

Якщо обпекли шкіру на сонці:

- Натріть на дрібній тертці зелене яблуко й отриману «кашку» прикладайте до місць опіків.

СТАНЕ ВАЖКО!

У часи посту часто споживають гриби - мариновані, відварені... За калорійністю вони не поступаються м'ясу. Але пам'ятайте, що їх надмірне споживання може спричинити важкість у шлунку. На таке слід звернути увагу насамперед старшим людям!

НІЧОГО ЗАЙВОГО

Коли відварили картоплю, злийте воду в окремий посуд. Випийте її теплою (хоча б 200 мл) малими ковтками. Це - корисно для шлунка.

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.