Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

КИЗИЛ ПІДВИЩУЄ ТИСК

 

 

Порада тим, у кого понижений тиск, часто паморочиться голова:

- 1 столову ложку подрібненої молодої кори кизилу залити окропом - 0,5 л. Кип'ятити на малому вогні 10 хвилин. Настояти 20 хвилин. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази. Вживати тільки під час загострення недуги.

ПОРОШОК З ОЖИНИ

Послаблення шлунка, проноси:

- Зберіть недозрілі (зелені) ягоди ожини. Засушіть їх. Потовчіть на порошок.

Дорослим вживати по 1 столовій ложці тричі на день. Дітям до п'яти років - по пів чайної ложки; старшим дітям - по 1 чайній ложці. Запивати теплою водою - 50-100 мл.

Використовувати ці ліки тільки під час загострення недуги.

КРОПИВНИЦЯ

Це - одне з небезпечних шкірних захворювань. Вам доведеться:

- Тричі на день пити по 1 столовій ложці (дітям - по 1 чайній ложці) свіжого соку селери. Вживати протягом місяця. Але таке лікування, на жаль, належить до сезонних.

ВИКЛИКАТИ НУДОТУ

При харчовому отруєння потрібно якнайшвидше викликати нудоту, очистити шлунок. Для цього випийте міцного гарячого чаю з м'яти. Не забувайте про лікаря!

ГРІЮТЬ ОЛІЯ І ВОДА

У випадку застуди, що спричинила підвищення температури, хворого «морозить», він відчуває холод. Тоді:

- Підігріти соняшникову олію до температури +40-42 С (не більше!), змочити у ній марлеву тканину і прикладати до грудей хворого. До ніг прикладати гарячу грілку. Навіть можна набрати у пляшку гарячої води. Процедуру приймати протягом 30 хвилин тричі на день, через кожні три години. Але марлеву тканину потрібно змочувати у теплій олії кожних 7-8 хвилин.

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.