Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

НА СПИРТУ

 

 

Помічні ліки від пролежнів:

- 15 г щойно заготовлених березових бруньок залити 70-процентним спиртом. Посуд щільно закрити. Настояти два тижні у темному, але теплому місці. Процідити. Протирати хворі ділянки шкіри 2-3 рази на день. На ніч перед сном процедуру приймати обов'язково!

ГІПЕРТОНІЯ

Найперші ліки від гіпертонії - глід:

- 1 чайну ложку квітів глоду (беруть щойно заготовлені) залити окропом - 200 мл. Настояти 20 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Вживати під час загострення недуги. На жаль, лікування належить до сезонних.

ЗАСПОКІЙЛИВА ВАЛЕРІАНА

Валеріана (власне, ліки з неї) - не тільки для внутрішнього вживання. Навіть ванни з цієї чудодійної рослини діють заспокійливо, лікують. Давніше матері, які доглядали маленьких діточок, практикували таке:

- Щоб дитинка міцно спала, до ванночки в окріп додавали кілька корінців валеріани. Настоювали до оптимальної температури і купали дитинку.

МОЛОДЕ - ЗАВЖДИ ДОБРЕ!

Хворим на цукровий діабет:

- 1 столову ложку щойно заготовленого подрібненого молодого листя ожини залити окропом - 400 мл. Настояти 3-4 години у закритому кришкою посуді. (Можна скористатися теромосом). Процідити. Пити теплим по 100 мл чотири рази на день за 20-25 хвилин до вживання їжі. На жаль, таке лікування належить до сезонних.

КОМУ ЩО...

Людям з печінковими недугами, тим паче, якщо хворіють на цукровий діабет, варто споживати зелені яблука, але слід відмовлятися від жовтих та червоних.

КАТЕГОРИЧНО!..

Чорна редька - допомога від багатьох недуг. Особливо вона корисна при гострих респіраторних захворюваннях.

Утім, варто пам'ятати, що хворим на виразку шлунка чи дванадцятиперстої кишки, коліт, гостре запалення нирок, на серцеві недуги страви з чорної редьки (насамперед салати, сік) категорично протипоказані!

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.