Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ВЕРБОВІ КОТИКИ

 

 

Ванна від ревматизму:

- 100 г щойно заготовлених пухнастих вербових бруньок (котиків) залити окропом — 2 л. Кип'ятити 10 хвилин. Процідити у ванну, з розрахунку на 50-60 л води. Температура води має сягати +37-38 С. Такі ванни приймати 2-3 рази на тиждень.

На жаль, лікування належить до сезонних. Скористайтеся!

ЛЕГЕНЕВІ НЕДУГИ, БРОНХІТ

- 1 столову ложку подрібненої трави горицвіту залити окропом — 200 мл. Настояти 20 хвилин. Процідити. Пити теплим по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до вживання їжі. Курс лікування — місяць. Повторити через місяць.

ПУХЛИНА У ГРУДІ

- 100 г подрібненого кореня алтеї лікарської засипати у півлітрову банку. Утрамбувати. Додати внутрішнього свиного жиру (вся суміш має сягати 2/3 ємності посуди). Кип'ятити на водяній бані 2 години. Коли охолоне, банку щільно закрити і поставити у холодильник. Маззю натирають хворі місця. Процедуру приймати двічі на день.

Але в такому випадку завжди питайте поради у лікаря!

РОЗЧИНЯЄ КАМІНЦІ

При достатньому вживанні вареної кукурудзи у сечовому міхурі розчиняються камінці. Також доречно пити юшку з відвару.

ВИПАДАЄ ПРЯМА КИШКА...

Знадобиться гравілат міський:

- 3 столові ложки подрібненої рослини (використовують і засушений гравілат) звечора засипати у термос і залити окропом - 600 мл. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити по 150 мл чотири рази на день. Курс лікування - 21 день. Не більше! ДВА ПОМІДОРИ

Різко понизилася кислотність шлункового соку?.. Тоді:

- З'їжте два мариновані помідори (беріть середні за розміром плоди), або випийте 100-150 г маринаду з помідорів. Але це може подіяти лише як тимчасова «швидка допомога».

P.S. Протипоказано при урологічних недугах, хворій печінці, виразці шлунка чи дванадцятипалої кишки.

ХОЛОДНО...

Після різкого переохолодження:

- Можна випити чарку (150 мл) гарячого вина «Кагор». Перед тим розчинити у ній 1 чайну ложку меду. Пити малими ковтками. Хай це «задоволення» триває 7-10 хвилин.

Такі ліки - тільки для дорослих!

КАПУСТЯНА МАСКА

У міксері розмелюють посічені листочки капусти. До 100 г отриманої маси додають 1 столову ложку вершків та 1 столову ложку толокна. Добре розмішують.

Маску наносять на обличчя на 20 хвилин, а потім змивають теплою водою. Процедуру приймати тричі на тиждень, краще ввечері перед сном. Достатньо 12-15 таких процедур. Повторити через 2-3 місяці.

РОЗКІШНЕ ВОЛОССЯ

При жирному волоссі добре допомагає протирання шкіри голови міцним настоєм ромашки (2 столові ложки на 200 мл окропу) з одеколоном. Брати - 1:1.

При сухому волоссі - за годину до миття слід втирати у шкіру голови підігріту в однакових пропорціях суміш соняшникової олії і води. Таке волосся також мити теплим кисляком, а через 30 хвилин змивати теплою водою.

 

 

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.