Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

НЕ СПРИЧИНЯЄ АЛЕРГІЇ

 

Листя мандаринів засушити і подрібнити:

- 1 десертну ложку отриманої маси залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти 20 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Протягом дня випити за 4-5 разів.

Такий настій корисний і дітям, і дорослим. Він підсилює імунітет організму, як правило, не спричиняє алергії, у кого така виникає на цитрусові.

СТАТИ НА КРОПИВУ

Ноги можуть часто боліти після їх різкого переохолодження, обмороження. Тоді:

- Щоранку протягом 5 хвилин походіть босоніж по кропиві. Однак у декого така неприємна процедура може викликати серйозні опіки шкіри, навіть спричинити алергію. Відтак - негайно відмовтеся від такого лікування. Не застосовуйте цей засіб до дітей!

- Взимку парте ноги, додаючи у гарячу воду засушені пучечки кропиви.

ВОВЧИЙ ЛИШАЙ

Здавна його успішно лікували свіжим соком чистотілу:

- Уражені місця змащувати 2-3 рази на день. На жаль, таке лікування належить до сезонних.

РОСТЕ НА ГРЯДЦІ

Якщо у дитини погане згортання крові (гемофілія):

- Частіше готуйте їй салати з молодої зеленої цибулі, шпинати, селери. Допоможе молодий зелений горошок. Його можна зберігати у морозильній камері.

ЛУПА

- 10-15 г свіжої подрібненої трави вероніки (заготовляють під час цвітіння рослини) залити спиртом - 50 мл. Посуд герметично закрити. Настояти 10 днів у холодильнику. Процідити і відтиснути через марлю в окремий скляний посуд. Ще додати 50 мл спирту і 50 мл гліцерину. Зберігати у холодному місці у закритому кришкою посуді. Втирати у шкіру голови після миття. Процедуру приймати двічі на тиждень. Достатньо 8-10 процедур.

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.