Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ЧИСТІ ЛЕГЕНІ

 

 

Важка праця у полі, особливо під час жнив, важка праця у шахті... Так чи інакше, але у ваші легені потрапляє пил. Тут і респіратори не завжди належно допоможуть. Отож, час від часу легені потрібно очищати. Тоді приймайте хвойну інгаляцію:

- 3 столові ложки подрібнених голочок сосни залити окропом - 1 л. Кип'ятити 5-7 хвилин. Дихати гарячою парою 1-12 хвилин. Процедуру краще приймати ввечері перед сном.

КАРТОПЛЯНА ВОДА

Коли зварили картоплю і зливаєте воду (проціджуєте), то пам'ятайте, що цей відвар - добрі ліки для шлунка. Пити гарячим.

ЗАХВОРЮВАННЯ СІТКІВКИ ОКА

- 1 столову ложку подрібненого на борошно плоду каштана залити горілкою - 200 мл. Настояти 21 день. Процідити. Пити по 5 крапель чотири рази на день.

ПОБІЧНА ДІЯ

Настій з цикламену (1 чайна ложка подрібненої рослини на 200 мл окропу) усуне нежить. Але він має побічну дію - негативно впливає на зір. Будьте обачними!

ВИКРУЧУЄ СУГЛОБИ

- У трилітрову банку засипати подрібнений корінь живокосту (об'єм має бути - 1 л). Потім у посудину налити «по вінця» горілки. Герметично закрити. Настояти протягом 21 дня у темному, але теплому місці. Процідити. Натирати хворі суглоби ввечері перед сном. Курс лікування - місяць. Повторити через місяць. Протягом року пройти 3-4 курси лікування.

Внутрішнє вживання настоянки живокосту - тільки за порадою лікаря!

ЦИНГА

Наші предки лікували цингу свіжими або замороженими ягодами суниці лісової. Денна норма - хоча б 150 г. Також пили чай з листя суниці.

ПЕРЕТИНКИ І ШКІРКА

Коли споживаєте молоді горіхи, звісно, зерна очищаєте від шкірки (вона гірка) і перетинок. Не викидайте їх у контейнер для сміття. Вони стануть у нагоді при погіршеному травленні:

- Половину півлітрової банки заповнити горіховими перетинками і шкіркою. Утрамбувати. Залити «по вінця» 96-процентним спиртом, тобто повністю наповнити посуд. Герметично закрити. Настояти у темному, але теплому місці 21 день. Процідити. Під час недуги пити по 1 чайній ложці чотири рази на день. Не зловживати! Такі ліки - тільки для дорослих!

ГЕМОГЛОБІН ЗРОСТЕ

Зваріть 5 середніх картоплин у лушпайках. Візьміть сиру середню моркву і середню цибулину. Приготуйте з них салат і полийте олією. Солі не додавати. Хай це буде вашим сніданком протягом 12-15 днів. Результат не забариться.

КАШЕЛЬ МИНЕ

- 1 столову ложку подрібненого засушеного насіння соснових шишок залити теплою водою - 300 мл. Довести до кипіння і кип'ятити 5-7 хвилин. Настояти 1 годину. Процідити. Протягом дня випити за 5-6 разів.

СМАЖЕНІ - ШКІДЛИВІ

Старшим людям:

- Якщо вживаєте рибу, м'ясо, яйця, то обов'язково вареними!

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.