Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

БОРЩ — ЦЕ ВАШІ ЛІКИ!

 

 

Гіпертонікам!

Борщ з червоним буряком — традиційна українська страва. До нього ще мають входити картопля, капуста, квасоля, зелень, спеції. Такий борщ завжди нормалізує тиск, покращує кровообіг. Варіть його і, звісно, споживайте хоча б двічі на тиждень.

ОПЕРІЗУЮЧИЙ ЛИШАЙ

- Спалити сухі вербові гілки на відкритому вогні. Попіл перетерти. 2 столові ложки попелу засипати у скляну посудину і залити оцтом - 100 мл. Добре розмішати. Змащувати уражені лишаєм ділянки шкіри. Бинт чи марлю не накладати. Процедуру приймати двічі на день.

ТІЛЬКИ ПЕРШОГО СТУПЕНЯ!

Чорноплідна горобина аронія лікує гіпертонію першого ступеня. Наголошуємо: тільки першого ступеня! Її ягоди знижують тиск.

Якщо ж ягоди чорної горобини (ще так її називають) вживає хворий на гіпертонію другого ступеня, то вони можуть зашкодити, спричинити ускладнення.

Будьте обачними!

СИТИЙ БЕЗ ЗАЙВИХ КАЛОРІЙ

Під час дотримання дієти, коли хочемо схуднути, часто відчуваємо голод. Тоді їжте якомога більше кавуна. Водночас і ситими будете, і не наберете зайвих калорій. Але таке «лікування» належить до сезонних.

З ВИЧАВОК ПРИГОТУЙТЕ ОЛІЮ

Після вичавлювання соку з ягід обліпихи залишаються вичавки, які містять багато цілющої олії. Не сприйміть їх за непотріб і не викидайте у смітник.

Подрібнені вичавки слід перекласти у скляний посуд і залити оливковою олією з розрахунку 100 г (за вагою) вичавок на 1 л олії. Посуд герметично закрити. Настояти протягом місяця у темному, але теплому місці. Процідити і розлити у менші за ємністю скляні посудини (по 200 мл). Герметично закрити. Зберігати у холодному місці.

Така олія ефективно допомагає від опіків, ураження шкіри сонячним промінням, гнійних ран.

ПОТОГІННИЙ НАСТІЙ

Як відхаркувальний і потогінний засіб готують настій материнки:

- 2 столові ложки подрібненої засушеної трави залити окропом - 0,5 л. Настояти 20 хвилин. Процідити. Протягом дня випити за три рази за 30 хвилин до вживання їжі. Пити теплим.

СІРИЙ КОТИК

Така порада належить, мабуть, до найдавніших засобів народної психотерапії:

- Якщо ви відчуваєте збуджений стан, агресію, як наслідок нервового стресу, то зручно сядьте у крісло і візьміть на коліна сірого котика. Потримайте його 30 хвилин, лагідно «поспілкуйтеся» з ним. Мурчик чи Мурка знімуть ваш стрес.

РАНО СТАРІТИ

Свіжа м'якуш гарбуза перешкоджає появі ранніх зморшок, живить і омолоджує шкіру, покращує її вигляд:

- Добре натріть нею обличчя, шию, руки, а через 40-45 хвилин змийте теплою водою. Процедуру приймати 3-4 рази на тиждень, краще ввечері перед сном. Скористайтеся сезоном!

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.