Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ХОЛОДНІ РУКИ, ХОЛОДНІ НОГИ...

 

 

У хворих на вітиліго (песь) часто холодніють руки та ноги, навіть у літню спеку. Це свідчить про порушення діяльності нервової системи, кровообігу. Народні зцілителі радять:

- 100 г подрібненого кореня кульбаби залити горілкою - 0,5 л. Настояти два тижні. Не проціджувати. Пити по 5 крапель на 1 чайну ложку води чотири рази на день. Такі ліки - тільки для дорослих!

КРОВООБІГ ПІДСИЛИТЬ ЧАСНИК

Послаблений кровообіг призводить до багатьох недуг, постійного відчуття втоми. Аби його покращити:

- З'їдайте протягом дня три зубчики часнику.

P.S. Горнятко доброї кави також не завадить...

ФРУКТОВИЙ АНТИБІОТИК

Споживання груш сприяє лікуванню різноманітних запальних процесів в організмі, насамперед лікує запалення сечостатевої системи. Але якщо протягом дня їсти груші надмірно, то це може призвести до здуття живота... Пам'ятайте!

СКРІПИТЬ КРУШИНА

У практиці народної медицини не раз трапляється, що зцілителі використовують одну і ту ж рослину для лікування різноманітних недуг. Не назвіть це шарлатанством. Тим паче, коли й приготування ностою - ідентичне. Наприклад, при тривалих проносах:

- 1 столову ложку подрібненої молодої кори крушини залити окропом - 300 мл. Кип'ятити 5-7 хвилин. Ностояти 1 годину. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази.

- Такий же настій використовують для полоскання ротової порожнини при кровотечі ясен...

СКОРИСТАЙТЕСЯ ПЛОДАМИ КИЗИЛУ

При недокрів'ї, захворюваннях шкіри, шлунково-кишкових недугах, простудних захворюваннях слід вживати плоди кизилу - свіжі або заморожені (хоча 75 г протягом дня).

Також корисно пити компот та узвар з них:

- 100 г плодів кизилу на 2 л води.

УСУВАЄ ЗАПАЛЕННЯ ГОРЛА

- 1 столову ложку подрібнених засушених квітів мальви залити окропом - 0,5 л. Настояти протягом 1 години у закритому кришкою посуді, в теплому місці. Процідити. Полоскати горло тричі на день.

«ЗАГЛАДИТЬ» ОПІКИ

Сучасні аграрії часто вирощують на полях ріпак, який є добрим кормом для тварин. Короні, коні, вівці, кози поїдають його залюбки. Крім того, з ріпака добувають олію - цінний харчовий продукт, хоча зрідка використовується у кулінарії. А ще така олія - ліки. Нею змащують місця опіків, що пришвидшує процес гоїння.

КОЛИ ВИПАДАЄ ВОЛОССЯ...

Потрібно заготовити рослинний збір - злинка канадська, очанка, плющ (в однаковій кількості за вагою):

- 2 столові ложки подрібненого засушеного збору (ретельно перемішаного!) залити окропом - 0,5 л. Настояти 1 годину у закритому кришкою посуді. Процідити. Втирати у шкіру голови тричі на тиждень. Процедуру краще приймати ввечері перед сном.

ПРИВАБЛИВА І РУМ'ЯНА

Домогтися, щоб на обличчі з'явився рум'янець, дівчата у давніші часи, коли косметика була доступною далеко не для всіх, після вмивання зволожували щоки свіжим соком моркви. А через 20 хвилин витирали їх вологим рушником.

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.