Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ВПРАВА НА СТІЛЬЦІ

 

 

Запаморочення може виникати і внаслідок пониженого тиску. Як тільки відчули негаразд:

- Сядьте на стілець (крісло), розслабтеся і повільно опустіть голову до колін. Руки мають бути опущені. Потім різко випрямити спину (до сидячого положення). Повторіть це 4-5 разів поспіль. Але виконуйте таку вправу тільки у присутності когось з дорослих!

РІЗКИЙ БІЛЬ

Під час сечовипускання враз відчули різкий біль у сечовипускному каналі?.. Тоді:

- 3 столові ложки подрібненого листя липи (використовують і засушене) залити окропом - 600 мл. Кип'ятити на малому вогні 5 хвилин. Настояти 1 годину у закритому кришкою і закутаному рушником посуді. Процідити. Протягом дня випити за чотири рази за 30 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - 14-21 день.

РИСОВА ЮШКА

Відомо, що рис виводить шлаки з організму. Корисна і рисова юшка (відвар):

- 1 столову ложку рису залити холодною водою - 300 мл. Настояти 4-5 годин. Поставити на вогонь і довести до готовності, щоб рис розварився. Процідити. Спочатку з'їсти рис, а потім (через 15-20 хвилин) випити юшку. Таку страву вживати раз на день, як другий сніданок. Курс лікування - 21 день.

ЩОБ ЗНИКЛИ НАБРЯКИ

- 1 столову ложку подрібненого листя оливкового куща залити окропом - 0,5 л. Кип'ятити 5-6 хвилин. Настояти 30 хвилин у закритому кришкою і закутаному рушником посуді. Процідити. Протягом дня випити за 4-5 разів. Курс лікування - 14-16 днів. Повторити, якщо необхідно, через два місяці.

ЛИМОН З ЧАСНИКОМ

Профілактика грипу:

- Дрібно нарізати на тарілочці один середні лимон зі шкіркою, щоб зберігся сік, і 2-3 зубчики часнику. Отриману масу перекласти у півлітрову банку. Залити холодною водою. Посуд закрити кришкою. Настояти у темному, але теплому місці чотири дні. Потім зберігати у холодильнику. Пити по 1 столовій ложці за 20 хвилин до сніданку.

КВІТКА ЗАПАШНА

Батькам, чиї діти потерпали від епілепсії, у давнину зцілителі радили:

- Нехай дитина 7-8 разів на день нюхає руту (щоразу по 1 хвилині). Для цього використовували і засушені букети.

МОЖЕ ВИВЕСТИ ГЛИСТИ

- 1 чайну ложку подрібненої трави полину гіркого (використовують і засушену) залити окропом - 0,5 л. Настояти 1 годину. Процідити. Давати дитині пити по 2 чайні (старшим - по 2 десертні) ложки настою вранці і ввечері (через 8-9 годин). Максимальний курс лікування - 12-14 днів.

МОРКВА НА ОЛІЇ

Якщо на п'ятах з'являються тріщини:

- Дрібно натерти на тертці 100 г моркви. Отриману масу перекласти в банку. Залити соняшниковою олією - 0,5 л. Посуд щільно закрити. Настояти 10 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Наносити на уражені місця.

ЗАСТОСУЙТЕ КОМПРЕС

Як тільки на шкірі з'явилася рожева пляма (бешиха), розітріть кілька листків подорожника, щоб проступив сік, і прикладайте у вигляді компресів до ураженого місця. Процедуру приймати 5-6 разів на день по 30 хвилин, щоразу змінюючи компрес.

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.