Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ДОПОКИ СОНЯШНИК ЦВІТЕ...

 

 

Настій, який покращує імунітет організму:

- 1 столову ложку подрібнених, щойно заготовлених пелюстків квітів соняшника залити окропом - 200 мл. Настояти 45 хвилин у закритому кришкою і закутаному рушником посуді. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день через 20-25 хвилин після вживання їжі.

Скористайтеся сезоном! Адже для ефективного лікування використовують лише свіжі пелюстки квітів соняшника, навіть заготовляють їх рано-вранці з росою.

ДОВЕДЕНО!

Наші предки часто додавали до страв червоний буряк, готували з нього борщ, салати, квас... І це, виявляється, дуже корисно! Використовували його й у лікуванні різних недуг, зокрема серцевих захворювань (брали сік), втамовували головний біль (використовували буряковий відвар) тощо.

Доведено на рівні наукової медицини: червоний буряк затримує ріст ракових клітин.

ПРОФІЛАКТИКА - ЦЕ ВЖЕ ЗАПОРУКА

Додавайте до страв олію з розторопші плямистої. Це стане запорукою від багатьох недуг, або допоможе позбутися їх. Якості та властивості олії з розторопші плямистої давно з'ясували народні зцілителі і використовували її при лікуванні простатиту, жовчнокам'яної хвороби, цукрового діабету, підшлункової залози, навіть цирозу печінки...

ДОДАТИ ПЕРЦЮ

Така порада тільки для дорослих!

- При тривалих проносах не буде гріхом двічі на день (тільки не натще!) випити по 50 мл горілки, додаючи до неї дрібку (четвертину чайної ложки) чорного меленого перцю. Але не зловживати оковитою!

Застереження: категорично протипоказано тим, у кого виразка шлунка чи дванадцятипалої кишки, хвора підшлункова залоза, печінка, кому заборонене вживання алкоголю!..

ЩЕ ОДНІ ЛІКИ ДЛЯ ПЕЧІНКИ

- 4 столові ложки дрібно натертого хрону залити молоком - 200 мл. (Використовувати емалевий посуд). На малому вогні нагріти до кипіння, але не кип'ятити. Настояти під закритою кришкою 10-15 хвилин. Процідити. Цю порцію випити малими ковтками упродовж дня (за 15-20 разів).

До такого лікування вдаватися лише тоді, коли відчуваєте біль.

НЕ ДОПУСТИТИ УСКЛАДНЕНЬ

За хронічної форми гаймориту жувати 5-6 разів на день по 15-20 хвилин шматочки медових стільників.

ДОСТУПНІ ЛІКИ

Від жовчнокам'яної хвороби знадобляться парило звичайне, м'ята і лушпиння квасолі (все брати в рівних частинах):

-  1 столову ложку подрібненого засушеного збору звечора залити окропом - 200 мл. Посуд герметично закрити. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 25-30 хвилин до вживання їжі. Максимальний курс лікування - місяць. Але при такій недузі завжди консультуйтеся з лікарем!

ЗАСТУДА І ЗАКЛАЛО НОСА

- 3 столові ложки подрібнених щойно заготовлених молодих гілочок берези звечора залити окропом - 600 мл. Посуд закрити кришкою. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити по 150 мл чотири рази на день. Водночас таким настоєм можна закапувати носа.

РОЖА І ТЕРЕН

Бешиха (народна назва недуги - рожа) - одне з небезпечних інфекційних захворювань шкіри. У такому випадку найкраще звертатися до лікаря. Але можна спробувати і народний засіб:

- До уражених місць прикладати у вигляді компресів свіжі розім'яті (щоб проступив сік) листки терену. Пов'язки міняти через кожні 2 години 5-6 разів на день. На жаль, таке лікування належить до сезонних.

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.