Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

ДИКА ГРУША

 

Виводимо солі з організму:

- 8-10 щойно заготовлених зелених листочків дикої груші покласти в емалевий посуд і залити холодною водою – 600 мл. Посуд закрити кришкою. Довести до кипіння і кип’ятити на малому вогні 7-8 хвилин. Настояти до літеплої температури. Процідити. Протягом дня випити за 4-5 разів. Достатньо вживати 10-12 днів.

ЗАГАЛЬНА СЛАБКІСТЬ ОРГАНІЗМУ

Ознакою поширення імунітету (особливо у зимовий та весняний періоди), перевтоми стає загальна слабксть організму. Тоді

- 3 столові ложки подрібненого листя мати-й-мачухи ввечері засипати у термос і залити окропом – 600 мл. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити по 150 мл чотири рази на день за 20 хвилин вживання їжі. Це зміцнить вашу імунну систему, покращить тонус. До речі, мати-й-мачуха покращує травлення.

ГІСТЬ З ПІВДЕННОЇ АМЕРИКИ

Красоля (інша назва рослини – настурка) прийшла до нас з Південної Америки, але зайняла чільне місце у народній медицині. Настій з красолі застосовують для лікування хронічного катару бронхів, він допомагає налагодити обмін речовин в організмі. В обох випадках:

- 20 г подрібнених квіток та листя красолі залити окропом – 200 мл. Кип’ятити 3-5 хвилин. Процідити. Пити по 3 столові ложки тричі на день. Після 30 днів вживання зробити перерву на 10 днів.

АПЕТИТНО!..

Втрачений апетит можна «повернути», якщо тричі на день за 15-20 хвилин до вживання їжі спожити четвертину чайноїложки гірчичногопорошку і відразу запити теплою водою – 100 мл. Але є кілька застережень:

- Такий засіб лікування – тільки для дорослих!

- Протипоказано при виразці шлунка чи дванадцятипалої кишки, хворихнирках.

УНІКАЛЬНИЙ ЛІКАР

Корінь ару однаково може підвищувати і понижувати кислотність шлункового соку, тобто нормалізувати її:

- 10 г подрібненого кореня аїру залити горілкою – 100 мл. Настояти у темному, але теплому місці 14 днів. Процідити. Пити по 5 крапель на 1 чайну ложку води чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Не зловживати!

ХРОНІЧНА ФОРМА ПРОСТАТИТУ

-2 столові ложки щойно заготовленого зеленого подрібненого листя ліщини засипати у термос і залити окропом – 400 мл. Настояти 2 години. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до вживання їжі. На жаль, таке лікування належить до сезонних.

ГОСТРИЙ МАСТИТ

На хворі місця прикладають розрізані навпіл листки каланхое. Процедуру краще приймати на ніч.

ДВА НЕХИТРИХ ЗАСОБИ

Від порізів:

-Рану посипати цукровою пудрою, або дрібно перетертим цукром.

-Нанести на рану солений курячий жир.

У будь-яких випадках це зупиняє кров і запобігає потраплянню інфекції.

А ВСЕ ЧЕРЕЗ НЕРВОВІ СТРЕСИ...

Безсоня, спричинене нервовими стресами, негативними емоціями, подолаєте, якщо:

-2 столові ложки засушеного подрібненого майорану (заготовляють наземну частину рослини) звечора засипати у термос і залити окропом – 400 мл. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день. Четвертий раз – перед сном.

 

ВІДЧУТТЯ СТРАХУ

-50 гподрібненого коріння валеріани залити горілкою – 250 мл. Настояти 10 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Пити по 15 крапель на 1 столову ложку води тричі на день. Не зловживати!

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.