Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ДІАРЕЯ ТА РОЗЛАДИ КИШКІВНИКА

 

 

Зобник (інша назва рослини — нетреба) у народній медицині найчастіше використовують для лікування збільшеної щитовидної залози, оскільки він містить багато йоду. Та не менш ефективним є його застосування при діареї, розладах кишківника:

- 1 столову ложку подрібненої трави зобника залити окропом - 300 мл. Кип'ятити на малому вогні 3-5 хвилин. Настояти 20 хвилин. Процідити. Пити по 100 мл тричі на день, або розподілити цю порцію на чотири рази. Курс лікування - 14 днів.

РЕВМАТИЗМ

Ця недуга будь-коли може загостритися, особливо взимку та ранньою весною. Ревматизм - дошкульний, а наслідки захворювання можуть бути кепськими. Завжди майте напоготові рослинний збір з кропиви дводомної, кореня оману та кореня лопуха (брати порівну):

- 3 столові ложки подрібненої суміші засипати в емалевий посуд і залити холодною водою - 600 мл. Посуд закрити кришкою. Довести до кипіння і кип'ятити 30 хвилин. Настояти 30 хвилин. Процідити. Протягом дня випити за три рази за 1 годину до їди. Вживати тільки під час загострення недуги.

ОРЛИК ДЛЯ ЖІНОК _ ОРЕЛ

Росте у нас бур'ян орлик (його ще називають оксамит, водозбір). Він є чудовим заспокійливим засобом при болісних місячних у жінок:

- 2 столові ложки подрібненої трави орлика (використовують і засушену) залити окропом - 300 мл. Кип'ятити на малому вогні 3-5 хвилин. Настояти 1 годину у закритому кришкою і закутаному рушником посуді. Процідити. Пити по 1 столовій ложці 10-12 разів на день (через кожну годину).

ПЕРЕД СНОМ

Що потрібно для міцного сну?

- До 200 мл свіжого соку капусти додати 1 столову ложку меду. Добре розмішати. Випити перед сном.

ЗАШКОДИТЬ!

Онкохворим категорично заборонено пити відвари, настої із живокосту, використовувати для натирань мазь чи настоянку з кореня рослини! Живокіст допомагає у багатьох випадках, але підсилює ріст злоякісних пухлин!

НЕОЧІКУВАНА ДОПОМОГА - ПОРЯД

Хворим на цукровий діабет:

- Як тільки підвищився рівень цукру в крові, то з'їжте протягом дня 100-150 г відвареної пісної (без жодних приправ) квасолі. Брати тільки несолодкі сорти. Бо, виявляється, є і солодкі сорти квасолі.

ГОРОБИНА ПОЛІПШУЄ ЗІР:

Старшим людям:

- Якщо щодня протягом двох тижнів висмоктувати сік з 10 спілих ягід горобини червоної (одна за одною), то тим покращите зір. Скористайтеся сезоном!

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.