Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

ОЦЕТ З МЕДОМ

 

 

Є й такий народний засіб лікування сильної застуди:

- 100 г (за вагою) меду змішати з оцтом — 100 мл. Вживати по 1 столовій ложці тричі на день.

P.S. Протипоказано при виразці шлунка чи дванадцятипалої кишки.

ЗАГОЇТИ ВИРАЗКУ

Довго не гоїться виразка на шкірі?.. Тоді:

- Дрібно натріть картоплю, відтисніть сік і змочіть у ньому марлю, складену вчетверо. Прикладайте її до виразки у вигляді компресу. Процедуру приймати на ніч.

ТАКА ОЧІКУВАНА ДИТИНА

Щоб завагітніти, у давнину радили так:

- 100 г подрібнених зубчиків часнику залити горілкою - 0,5 л. Настояти 10 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Пити по 1 чайній ложці вранці натще та ввечері перед сном. Не зловживати!

ЗІ СМЕТАНОЮ

Усім корисно споживати чорниці, а дітям - поготів! Але свіжі ягоди можуть спричинити закрепи. Тож краще їх їсти зі сметаною.

ПУХИРЦІ НА ТІЛІ У ДИТИНИ

Таку недугу у народі називають «пітничка». Зцілителі радять:

- 1 чайну ложку фіалки триколірної (рослину подрібнити) залити окропом - 200 мл. Настояти 2-3 години. Процідити. Давати дитині пити по 1 столовій ложці 6-7 разів на день. Курс лікування - 10 днів.

КОМПРЕСИ НА ОЧІ

Лікуємо запалення повік:

- По 1 столовій ложці подрібненого насіння кропу засипати у марлеві торбинки. Опустити їх на 2 хвилини в окріп. Дати трохи охолонути. Теплими прикладати на очі.

Процедуру приймати 3-4 рази на день по 15 хвилин.

МАЗЬ ІЗ ЖИВОКОСТУ

Туберкульоз кісток:

- 100 г свіжого кореня живокосту перемолоти у м'ясорубці, покласти у скляну банку і залити несоленим свиним жиром - 0,5 кг. Банку потримати на гарячій водяній бані 1 годину. Таку мазь втирають у хворі місця. Ліки зберігати в холодильнику.

ОЖИРІННЮ - ЗАСЬ!

Приготуйте горобиновий сироп, який запобігає ожирінню:

- 1 л соку зрілих плодів горобини варити з 600 г цукру протягом 30 хвилин. Настояти до охолодження і залити у невеликі скляні банки (добре, коли ємністю 200-250 мл). Посуд герметично закрити кришками. Зберігати у холодному місці. Такий сироп слід пити по 1 столовій ложці 3-4 рази на день.

МАЙОРАН НА ВИНІ

Винна настоянка з майорану позбавляє головного болю, мігрені. Для приготування:

- 100 г подрібненої сухої трави майорану залити сухим червоним вином - 2 л. Настояти протягом місяця у теплому місці, періодично струшуючи вміст. Під час недуги пити по 25 мл 3-4 рази на день. Не зловживати!

КОРИСТЬ І ШКОДА

- Хоч помідори (насамперед свіжі) сприяють роботі печінки, але їх не бажано вживати людям, у яких виявлено жовчнокам'яну хворобу чи захворювання нирок.

НЕ ВИПАДАТИМЕ ВОЛОССЯ

Від облисіння:

- 100 г березового листя (брати свіже, зелене, особливе корисне молоде листя - весняне) залити 4 л води. Довести до кипіння і кип'ятити 10 хвилин. Настояти до літеплої температури. Процідити. Відваром вмивати голову. Процедуру приймати 1-2 рази на тиждень. Тут слід скористатися сезоном, доки листя не стало жовтим...

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.