Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ДЕНЬ СКОРБОТИ

22 червня - День скорботи й вшанування пам'яті жертв війни в Україні.

Будь-яка історична дата світового значення має вагомий суспільний розголос. Протягом Другої світової війни Україна була в епіцентрі страшних подій. Біль як 30 тисяч сіл дощенту спалено, тисячі міст зруйновано, мільйони людей загинули на полях жорстоких боїв і в концтаборах. А скільки жертв забрали жахливі наслідки війни - залишені на полях, у лісах, на дорогах, у напівзруйнованих будинках міни, снаряди, гранати, авіаційні бомби...

Світ урятовано від Гітлера страшною ціною. Так, тепер відбувається переоцінка подій періоду Другої світової (а в її контексті Великої Вітчизняної) війни. Але ця справа потребує ще багато часу, зусиль і старань істориків.

У будь-якому разі необхідно пам'ятати про тих, хто ціною власного життя та здоров'я кував перемогу у боротьбі з фашизмом. Кожен з них гідний нашої уваги та пошани. Не забуваймо, що серед тих героїв і ветерани УПА.

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.